Winst in topper maakt topweek voor Apeldoornse Topdivisionist compleet; Eredivisiewaardig Alterno kraakt ook Krekkers

By | 30 januari 2023

Met het bereiken van de kwartfinale in het nationale bekertoernooi, waarin ze de strijd aanbinden met eredivisieclub Sneek, leverden de volleybalsters van Dros Alterno al een prestatie van formaat. De winst in de topper in de Topdivisie A maakte een topweek voor de Apeldoornse Topdivisionist helemaal compleet.

In een directe confrontatie kraakte een eredivisiewaardig Alterno zaterdagavond in eigen hal ook Krekkers. Dat ze door de 3-1 zege nu drie punten losstaan van de naaste concurrent uit Mariaparochie, daar werd na afloop uiteraard op gedronken door de speelsters van het winnende team. Noa de Bruin deed dat op gepaste wijze: met chocomel! De champagne wordt aan de Waleweingaarde bewaard voor later in het jaar.

De weg naar een eventueel kampioenschap in de op een na hoogste speelklasse is weliswaar nog lang voor de landskampioen van 2014, volgens Noa de Bruin zijn momenteel alle ingrediënten voorhanden om de koppositie tot en met de laatste speeldag vast te houden. “We zijn echt een super hecht team. De staf is super. Echt het hele plaatje is compleet.”

Haar broer Dylan, spits van het eerste elftal van eersteklasser WSV, staat in de Apeldoornse voetbalwereld bekend om zijn trefzekerheid. De koelbloedigheid lijkt een familietrekje, zo stelde zijn zus tegen Krekkers onder bewijs. Met name aan het eind van de misschien wel cruciale derde set scoorde de 1,85 meter lange passer/loper enkele belangrijke punten. “Ik ben super fanatiek”, zegt Noa de Bruin van zichzelf.

Het geloof in eigen kunnen is groot bij Alterno, stelt de 22-jarige Rechtenstudente. “We gingen gelijk volle bak erop. Wilfried, onze trainer, zegt altijd dat we met lef moeten spelen. Het geloof is er bij ons altijd. Zelfs als wij achterstaan, kunnen we het altijd omdraaien.”

Een terugkeer in de eredivisie, waaruit ze in 2020 degradeerden, lijkt voorlopig niet aan de orde. De aanstaande bekerwedstrijd tegen Sneek wordt wel een mooie graadmeter voor de Alternovrouwen om te laten zien of ze ook kunnen wedijveren met ’s lands allersterkste teams. “Je wilt elke wedstrijd winnen. Ook in de beker willen we zo ver mogelijk zien te komen. Spelen tegen Sneek is daarom een mooie uitdaging”, legt Noa de Bruin zich zeker niet bij voorbaat neer bij een nederlaag tegen de huidige nummer drie van de eredivisie.

Wilfried Groothuis zou een bekerstunt eveneens van harte toejuichen, de succesvolle Alterno-trainer richt zich toch in de eerste plaats op een succesvolle afsluiting van de competitie. “Wij zetten Krekkers op drie punten achterstand. Zij hebben nu de druk om te moeten aanhaken. Wij bewijzen dat we vrij stabiel zijn. Dat moeten we vasthouden. Als dat lukt, sluit ik niet uit dat wij dit seizoen als eerste kunnen eindigen.”

De Stentor maandag 23 januari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *