AGOVV Futsal lijdt schipbreuk op Texel, maar mist de laatste veerboot niet

By | 23 februari 2023

Even op en neer naar Texel voor twee keer twintig minuten zaalvoetbal. De spelers van AGOVV Futsal hadden er zaterdag bijna een dagtaak aan om in de troostronde van de eredivisie aan te kunnen treden tegen Texel ’94. Tot overmaat van ramp leden de Apeldoorners ook nog eens schipbreuk op het grootste Waddeneiland: 4-2 verlies.

Muammer Ertan moest op reis zonder een aantal vaste waarden. “Maar dat we er gehavend heengingen, is geen excuus voor de nederlaag. We blijven omhoogkijken, al moeten we wel zorgen dat we vanaf nu een serie kunnen neerzetten. Als we compleet zijn, dan kunnen we bovenin meedraaien”, laat AGOVV’s coach zich door de tegenslag niet uit het veld slaan.

Ertan zag Gwensley Johannes en Kahan Özcan namens de Apeldoornse globetrotters scoren. Bij een 3-2 achterstand restte AGOVV Futsal nog een vijftal minuten om gelijk te maken. In die opzet slaagde het niet. “Wij zijn gaan spelen met een meevoetballende keeper. Dat deden wij niet goed. De 4-2 viel in de zoemer”, verklaarde de verliezende coach.

De aftrap in de TXL-hal Den burg was om half zeven ’s avonds. Na afloop moesten Ertan en zijn spelers alle zeilen bijzetten om de laatste veerboot te halen die zaterdagavond naar Den Helder voer. “Om tien over acht was de wedstrijd afgelopen. De jongens hebben snel gedoucht. Gelukkig was het van de hal naar de boot maar een kwartiertje rijden”, verklaarde een opgeluchte coach hoe het Apeldoornse gezelschap tien minuten voor de laatste afvaart aankwam bij de TESO-boot die hen terugbracht naar het vaste land.

Aanstaande vrijdag wacht de Blauwen met de verplaatsing naar Leek wederom een verre uitwedstrijd. De afstand naar het West-Groningse dorp bedraagt bijna 160 kilometer. Tot opluchting van Ertan kan die afstand volledig over de weg worden afgelegd. Met een mini-busje met negen personen daarin de veerboot op hoeft voor hem voorlopig niet meer. “Het is wel vermoeiend zo’n reis.”

Destentor.nl zondag 12 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *