Spelers Columbia scoren ondanks derbyverlies met mooi gebaar naar hun Turkse doelman; De Bok kan WSV niet op de horens nemen

By | 23 februari 2023

De beoogde trainer voor het nieuwe seizoen haakte afgelopen week af. De derby tegen WSV leverde zaterdagavond een 1-2 nederlaag op. Met een spontane inzamelingsactie voor hun keeper Yakub Ece, die bij de aardbeving in Turkije vrienden verloor, lieten de voetballers van Columbia zich desondanks van hun beste en bovenal meest menselijke kant zien.

“In vergelijking met zoiets is voetbal natuurlijk maar bijzaak. Met een tientje kun je al heel veel doen voor de mensen daar. Met alle spelers van het eerste en tweede samen hebben we al 500 euro opgehaald. Op die manier willen wij een steentje bijdragen. Voor dat geld gaan we samen met Yakub een bestemming zoeken”, sprak initiatiefnemer Leon de Bok na afloop van de verloren derby over hoe de Columbianen hun Turkse doelman een hart onder de riem proberen te steken bij het verwerken van het verlies van zijn dierbaren die het vreselijke natuurgeweld vorige week niet overleefden.

In die context bekeken was het verlies tegen WSV hooguit vervelend. Meer kon de maker van Columbia’s enige doelpunt er niet van maken. Al had hij maar wat graag gewonnen van de club waar hij in het verleden zelf actief was, gaf De Bok toe. “Ik heb vijf jaar bij WSV gezeten. Dat waren mooie jaren. Ik heb er zelfs nog getraind onder Jordy Vakkert, hun trainer. Zo’n wedstrijd roept toch extra motivatie op. We waren er al tijden mee bezig. In de eerste helft hebben we niet veel weggegeven. Maar ja, doelpunten maken hè… Dat is waar het bij ons aan schort.”

De Bok kon WSV niet op de horens nemen. Zijn aansluitingstreffer volstond niet voor een punt. “Na die 2-1 denk je: het kan nog. Jamarro Diks gaf ‘m voor, Mike Cyubahiro liet ‘m lopen en ik stond daar. Ik haalde de trekker meteen over. Je merkt dat WSV dan even schrikt. We dringen daarna wel aan, maar maken ‘m niet. Terwijl een gelijkspel op z’n plaats was geweest. Het doet wel pijn dat het niet lukt. Het zou lekker zijn wanneer het eens een keer onze kant opvalt.”

Aangezien slechts twee clubs direct degraderen, is er nog altijd niets verloren voor Columbia. Het blijft weliswaar laatste in de eerste klasse D, maar behoudt de twee ploegen vlak boven zich in het vizier. De directe confrontaties met SDO en Berghem Sport kunnen daarom weleens cruciaal worden voor het behoud van het eersteklasseschap. “Dan moeten we écht punten pakken. Er komen nog tien finales. We moeten positief blijven”, weigert De Bok de witte vlag al bij voorbaat te hijsen.

Daniël Holtman noemde de totstandkoming van de openingsgoal van WSV het kantelpunt van een spannende, maar verder niet al te hoogstaande derby aan de Winkewijertlaan. Volgens de Columbia-trainer kreeg doelpuntenmaker Dylan de Bruin voor de 0-1 de bal in buitenspelpositie aangespeeld. “Het is heel frustrerend om op zo’n manier een goal tegen te krijgen. Ik heb geen moment gezien waarop wij geen geloof hadden en bij iedereen de wil gezien om er het beste van te maken. Dan doet het pijn om opnieuw te verliezen”, vond Holtman zijn ploeg gelijkwaardig aan de hoger geklasseerde plaatsgenoot. Toch stonden zijn manschappen na 90 minuten wel weer met lege handen.

Het winnende WSV kent zulke sportieve zorgen niet. Collega Jordy Vakkert kan met de drie derbypunten op zak zelfs stiekem naar boven kijken. “In een wedstrijd als deze is vooral belangrijk dat je ‘m wint. We krijgen de komende weken een aantal topwedstrijden. We staan er goed bij”, is de tevreden WSV-trainer ook zelf benieuwd naar of de promovendus de titelkandidaten in 1D hinderlijk in de nek kan blijven hijgen.

De Stentor maandag 13 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *