Na nieuwe nederlaag moet AGOVV Futsal stilletjes aan gaan oppassen

By | 23 februari 2023

De intentie voor de tweede fase van het seizoen was eigenlijk om als winnaar van de verliezers- of troostronde van de eredivisie zaalvoetbal een play-off plek om het spelen van de landstitel veilig te stellen. Nadat het vrijdagavond in Leek de derde opeenvolgende nederlaag leed moet AGOVV Futsal stilletjes aan gaan oppassen dat het niet in de nacompetitie om degradatie naar de eerste divisie verzeild raakt.

De nummers zeven en acht uit Poule B degraderen rechtstreeks naar de op een na hoogste speelklasse. De nummers vijf en zes worden aan het einde van de rit veroordeeld tot een loterij om lijfsbehoud tegen tegenstanders uit de eerste divisie. Door de 4-1 nederlaag bij Leekster Eagles/Amysoft komen de inmiddels naar de vierde plek afgezakte Apeldoorners gevaarlijk dicht in de buurt van de gevarenzone. “Het staat allemaal heel dicht bij elkaar”, is Blauwen-coach Muammer Ertan zich goed bewust.

In de uitwedstrijd in West-Groningen stond AGOVV Futsal halverwege dankzij een treffer van Aaron van Leer op voorsprong. Na de pauze vlogen de Leekster Eagles over de bezoekers heen. “In de eerste helft hebben we echt goed gevoetbald. We domineerden. De taken werden goed uitgevoerd, we creëerden genoeg kansen en gaven heel weinig weg. In de tweede helft zakten we wat verder in. Toen we met 2-1 achter kwamen, gingen de kopjes hangen”, constateerde Ertan dat zijn ploeg het gemis van een aantal steunpilaren niet adequaat kon opvangen.

AGOVV’s coach hoopt over twee weken, wanneer de Apeldoornse zaalvoetballers RKAV Volendam ontvangen in sporthal Mheenpark, weer een beroep te kunnen doen op de geschorste Cihan Özcan en de geblesseerden Ismar Maglajlic en Yasin Erdal. “Dan zijn we in elk geval weer wat completer.”

Destentor.nl zaterdag 18 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *