Apeldoorners ten koste van SSS voor de twintigste keer naar de bekerfinale; Robin Boekhoudt gaat met Dynamo voor de dubbel  

By | 23 februari 2023

De volleyballers van Draisma Dynamo hebben zich zondag voor de twintigste keer in de clubhistorie geplaatst voor de bekerfinale. Nadat de Apeldoorners zaterdagavond in Barneveld al het eerste van de over twee duels uitgesmeerde halve finale tegen SSS met 3-1 in hun voordeel hadden beslist, pakten ze in eigen huis de twee sets die nodig waren om op Tweede Paasdag in Den Bosch in de eindstrijd tegen Lycurgus te mogen aantreden.

Het was een enigszins vreemd gezicht nadat SSS in de vijfde set het beslissende punt scoorden. Niet de winnaars uit Barneveld vlogen elkaar in de armen, maar de verliezers van de thuisploeg deden nog eens dunnetjes over wat zijn na de door hen gewonnen vierde set al hadden gedaan. De stand in sets op 2-2 te brengen was voor de Apeldoorners al voldoende geweest. Dankzij de 3-1 zege van de voorgaande avond volstond het winnen van twee sets voor een finaleticket.

De goede uitgangspositie waarmee Dynamo zondagmiddag aan de return begon, bood volgens middenblokkeerder Robin Boekhoudt op voorhand geen enkele zekerheid. “We hadden nog niets na zaterdag. Wanneer zij hier vier sets zouden winnen, dan hadden we eruit gelegen. Na die vierde set hadden we ‘m binnen. Natuurlijk wil je zo’n vijfde set dan wel winnen, maar dat hoefde niet meer”, stelde de 21-jarige Apeldoorner, die zelf vier jaar bij SSS volleybalde, dat het doel bereikt was: een finaleplaats!

Boekhoudt kijkt vol verlangen uit naar de ontknoping van het cuptoernooi op maandag 10 april in de Bossche Maaspoort. Kansen ziet hij zeker in de finale tegen Lycurgus. “Een bekerfinale heb ik nog nooit gespeeld. Je wilt prijzen pakken. Voor de Supercup verloren we van Lycurgus. In de competitie wonnen we van ze.  Als we de beker winnen en kampioen worden, dan is het seizoen geslaagd.”

Nu de beslissende fase van het seizoen aanbreekt hoopt de international van Oranje o22 wel dat hij zichzelf weer wat fitter gaat voelen dan de afgelopen weken het geval was. “Ik heb voortdurend last van misselijkheid. Wat het precies is, is niet duidelijk. Na de wedstrijd van gisteren gooide ik ook weer alles eruit.”

De Stentor maandag 20 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *