Dynamodames vergeten te winnen van Peelpush

By | 23 februari 2023

Een eindklassering bij de eerste zes en plaatsing voor de zogenaamde A-poule, waaruit de twee finalisten voor de landstitel voortkomen, zat er na een desastreuze januarimaand al niet meer in voor de ploeg van trainer Arjen Schimmel. Sinds de jaarwisseling won Dynamo slechts één van de zeven competitieduels die het speelde. Talent bezit de selectie in overvloed. Het gemis van de geblesseerde topscorer Benthe Wismans blijkt niet adequaat op te vangen.

Het is dat de Dynamo-trainer kaal is, anders waren hem de haren waarschijnlijk recht overeind gaan staan van hoe zijn pupillen tegen Peelpush in de vierde set een 21-16 voorsprong nog weggaven en in de beslissende vijfde set vier matchpoints onbenut lieten. “Het heeft geen zin om daar boos over te worden. Er is niemand die denkt van laat ik eens een fout maken. Maar we hadden hier gewoon met 3-1 moeten winnen en dat doen we niet. En het zijn allemaal eigen fouten”, reageerde Schimmel.

Wat Dynamo nu als schrale troost en afsluiting van het seizoen rest, zijn zes wedstrijden – drie uit, drie thuis – in de zogenaamde B-poule. Omdat degradatie uit de eredivisie niet mogelijk is, betreft het bij de mini-competitie tussen de nummers 7, 8, 9 en 10 wedstrijden om des keizers baard.

“Misschien is het wel fijn dat we pas op 4 maart de eerste wedstrijd spelen. Het kan weleens goed zijn om in de tussentijd de hoofden leeg te maken. Want over het niveau op de trainingen ben ik helemaal niet ontevreden. Het gaat nu om de zevende plaats. We moeten gewoon lekker volleyballen”, hoopt de Dynamotrainer dat zijn ploeg in de troostpoule de negatieve spiraal kan doorbreken.

Destentor.nl donderdag 9 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *