Apeldoornse Boys staat aan vooravond van ingrijpende metamorfose; Burak Tekay wil ingeslagen weg met hoofdprijs afsluiten

By | 15 april 2023

Trainer Stephan Quack verkondigde het zaterdag na het laatste fluitsignaal in Veessen met veel bravoure. Door het 1-1 gelijkspel bij VEVO wordt het kampioenschap van Apeldoornse Boys in de vierde klasse D met hooguit twee weken uitgesteld.

Of een eventuele promotie naar de derde klasse een vloek of juist een zegen betekent voor de Wapendragers, wordt door de complete Apeldoornse voetbalwereld met argusogen bekeken. Getuige het bericht dat vorige week op de eigen mediakanalen van de club verscheen, zien ze op Malkenschoten zelf de sportieve toekomst vol vertrouwen tegemoet. Over dat toekomstig trainer Martijn de Harder na de zomer een representatief elftal op de been kan brengen bestaat weinig twijfel. Zelfs niet nu de huidige roerganger met het overgrote deel van zijn selectie verkast naar Alexandria.

Die uittocht van nagenoeg de complete bemanning van het vlaggenschip lijkt de stuurlui die aan de wal achterblijven weinig te deren. ‘Het nieuwe seizoen 2023-2024 zal het startsein zijn van een selectie met vooral hét Boys-DNA. Eigen jeugd dat staat te trappelen om door te breken, voormalige Boys-spelers die weer graag op Malkenschoten actief willen zijn, aangevuld met talent en ervaring uit de regio’, zo valt te lezen op de eigen website.

Met de van Groen Wit 2 terugkerende Thom van Loenen en de van DWO uit Zoetermeer afkomstige verdedigende middenvelder Stephan Timmers (22) introduceerde de webmaster van de club uit Apeldoorn-Zuid alvast twee nieuwelingen aan de eigen achterban. De brandende vraag is welke prijskonijnen de nieuwe technische staf eerdaags nog meer uit de hoge hoed tevoorschijn gaat toveren.

Martijn de Harder is de komende tijd belast met het dreggen van de enigszins opgedroogde kweekvijver, waaruit in een ver verleden latere profs als Peter Ressel, Peter Bosz, Edward Sturing, Frank Berghuis en Peter Wesselink kwamen bovendrijven. Nog minimaal vijftien spelers opvissen, dan kan Apeldoornse Boys na de zomer in elk geval kwantitatief uit de voeten. Of die spelersgroep de kwaliteiten bezit om zich staande te houden in de – in geval van promotie – derde klasse, mag al op voorhand sterk in twijfel worden getrokken.

Burak Tekay maakt komend voetbaljaar in elk geval geen deel meer uit van die hoofdmacht. In tegenstelling tot het gros van zijn huidige teamgenoten gaat de aanvoerder echter niet in het kielzog van trainer Quack mee naar Nagelpoel. Tekay volgt assistent-trainer Erkan Silay naar TKA. De reden daarvoor heeft geen financiële of sportieve achtergrond, maar een familiare.

“Ik ga bij TKA samen voetballen met mijn broertje”, licht de 32-jarige captain zijn clubkeuze toe. “Misschien wordt dat in de vijfde klasse, misschien in de vierde klasse. Mijn keuze staat vast. Maar ik wil eerst kampioen worden met de Boys. De situatie is bekend. Het is jammer dat het team uit elkaar valt. Maar we hebben deze weg drie jaar geleden samen ingezet. We willen het nu ook samen afmaken”, benadrukte Tekay.

Hoe belangrijk de man met de fluwelen traptechniek is voor de gedoodverfde kampioen van 4D stelde hij bij VEVO nog maar eens ten overvloede onder bewijs. Tekay scoorde in de lastige uitwedstrijd na negentien minuten de enige Boys-goal. Dat de koploper bleef steken op een 1-1 gelijkspel en in het laatste half uur zelfs tegen tien Veessenaren niet voor een tweede keer doel trof, verandert voor Stephan Quack niets. “We gingen ervanuit op 29 april kampioen te worden. Dat wordt nu 13 mei, uit bij Veluwse Boys”, sprak de scheidende trainer duidelijke taal.

De Stentor dinsdag 11 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *