Gelijkspel tegen koploper maximaal haalbare voor gehandicapt VEVO; Trainer Alex Hengeveld rekent zich niet te vroeg rijk

By | 15 april 2023

VEVO blijft na een fortuinlijke remise tegen koploper Apeldoornse Boys zicht houden op een topklassering. Met nog vijf duels voor de boeg blijft Alex Hengeveld behoedzaam. “Ik denk dat we nog wel vier punten nodig hebben om definitief veilig te staan”, praat de trainer vooralsnog niet over promotiekansen.

VEVO begon met een achterstand van slechts vier punten aan de topper tegen de lijstaanvoerder. Negentig minuten later was de trainer wel zo reëel om toe te geven dat hij blij was dat het verschil niet was opgelopen tot zeven. Een week na de gestaakte derby tegen SEH, waarin VEVO-aanvaller Jonas Faber zijn scheen- en kuitbeen brak, noemde de inwoner van Heino het 1-1 gelijkspel het maximaal haalbare resultaat voor zijn aangeslagen equipe.

“We misten twee aanvallers. Behalve Jonas kon ook Joost van Suijdam niet meedoen. We hebben best wel een grote groep. Ik zit alleen niet zo ruim in de aanvallers. Dat merkte je wel. We kregen een snelle goal tegen. Daar doe je niet zoveel aan. Ons doelpunt kwam inderdaad een beetje uit de lucht vallen. Wat hebben wij nou gecreëerd? Gelukkig was Jonas er wel bij. Dat gaf ons de kracht en de juiste mentaliteit om Apeldoornse Boys te bestrijden”, verklaarde Hengeveld hoe de aanwezigheid van de onfortuinlijke Faber langs de lijn zijn wel inzetbare spelers stimuleerde.

De rode kaart die Jur Rorije na ruim een uur kreeg vanwege een onbesuisde charge op een tegenstander, betekende daarentegen een volgende tegenvaller van personele aard. “Dat was geen slimme actie”, vond ook de trainer. Het lag vooral aan het slordige aanvalsspel van de Apeldoorners dat het overgebleven Veessense tiental de resterende tijd schadevrij doorstond.

Na het laatste fluitsignaal verliet VEVO dan misschien wel als morele winnaar het veld, feitelijk schiet het weinig op met de puntendeling. Het behaalde punt brengt de manschappen van Hengeveld geen steek dichterbij de gedoodverfde kampioen. “Apeldoornse Boys heeft de aanval afgeslagen. Als wij een gooi hadden willen doen, hadden we vandaag moeten winnen”, wist Hengeveld. De koppositie van de tegenstander berust daarentegen niet op toeval, erkende hij. “Apeldoornse Boys heeft absoluut de beste ploeg in onze afdeling.”

Bij de VEVO-trainer leefde nog wel enige onvrede over de eerdere afgelasting van het duel op 18 februari, zo liet hij weten. Het verwonderde hem dat Apeldoornse Boys, dat een groot aantal spelers van Turkse afkomst in de gelederen heeft, op de bewuste zaterdag niet naar Veessen wilde afreizen op grond van de aardbeving in Turkije in die week, terwijl enkele spelers van de tegenpartij de avond ervoor wel konden zaalvoetballen. Direct na afloop leidde dat tot onenigheid met Burak Tekay, de aanvoerder van de gasten. “Hadden wij deze wedstrijd in februari gespeeld, dan hadden we Jonas en Joost er wel bij gehad.”

Hengeveld ging wijselijk niet dieper in op de verhitte discussie met Tekay. Hij bekommert zich liever om zijn eigen ploeg. Er wacht VEVO namelijk een spannend slot van de competitie. Het kan nog alle kanten op. Kunnen de Veessenaren zich volgend seizoen opmaken voor derby’s tegen SEH en WZC in de vierde klasse? Of misschien zelfs wel een etage hoger tegen Heerde.

In 2016 leidde Hengeveld de lokale voetbaltrots al eerder naar de derde klasse. Een herhaling van dat kunststukje is niet op voorhand uitgesloten. “Natuurlijk wil ik dat graag weer doen. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we alles winnen. Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we veilig staan, dan kijken we daarna wel verder.”

De Stentor dinsdag 11 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *