Toekomstig assistent-trainer blijft ook in zijn laatste seizoen trefzeker; Goal van Joren Waardenburg kan blamage WSV niet voorkomen

By | 15 april 2023

Een flets WSV blameerde zich tegen Berghem Sport. Door te verzuimden een vroege voorsprong verder uit te bouwen lieten de Apeldoorners de hekkensluiter in leven. Met twee tegentreffers in de slotminuten kreeg het voor die nalatigheid ondubbelzinnig de rekening gepresenteerd.

Meteen nadat de Brabanders vanaf elf meter de leiding hadden genomen bracht trainer Jordy Vakkert zijn uit voorzorg langs de kant gehouden spits Dylan de Bruin alsnog binnen de lijnen. De wissel kwam te laat. De met hamstringklachten kampende topscorer kon in de extra tijd het verschil niet meer maken. Zodoende bleef WSV met lege handen en het nodige chagrijn achter.

Ook Joren Waardenburg moest na afloop even slikken. “Vanaf de eerste minuut zat het er niet in. De omstandigheden speelden een rol. De wind was echt een factor. Toch moeten we eerst naar onszelf kijken. Als collectief hebben we gefaald. We willen heel veel, maar vandaag was het echt de ondergrens. Dat gebeurt ons niet vaak”, schudde De Bruins vervanger, na een kwartier de maker van de openingsgoal, mistroostig het hoofd bij zijn wedstrijdanalyse.

De doelpuntenmaker is bezig aan zijn laatste maanden als speler van de hoofdmacht van de eersteklasser. Samen met Erwin Snijder, de huidige trainer van WSV’s JO13, gaat Waardenburg het komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer Richard Karrenbelt assisteren.

“Vanuit trainersperspectief zat er wel wat aan te komen. Er speelt altijd wel wat. Alleen weet je nooit wanneer zo’n moment komt. Ik ben al twaalf jaar jeugdtrainer geweest. Ik ben 32. Omdat ik wat ouder word, word ik wel wat minder als voetballer. Maar ik zeg je heel eerlijk dat de beslissing om te stoppen met voetballen een van de moeilijkste beslissingen is geweest die ik de afgelopen jaren heb moeten nemen”, geeft de toekomstige assistent-trainer te kennen dat hij met een gevoel van weemoed naar zijn afscheid als actief voetballer toeleeft.

Nadat hij in oktober 2019 een dubbele beenbreuk opliep in een wedstrijd tegen Schalkhaar, knokte de als video-analist bij de jeugdacademie van PEC Zwolle werkzame WSV’er zich weer helemaal terug. Wanneer de trainer hem nodig heeft, staat Waardenburg er. In de spits of erachter, hij pikt zijn goaltjes altijd wel mee.

In zijn laatste seizoen ziet Waardenburg in zichzelf meer als enkel een stand-in voor Dylan de Bruin. Trainer Vakkert kan het duo ook heel goed samen de wei insturen om wanorde teweeg te brengen in vijandelijke defensies, meent de oudste van het tweetal. “Dat zag je vorige week. Toen speelde ik samen met Dylan. Dat gaat best. Als er 38 voorzetten komen, dan heb je wel wat aan mij. Met mijn lengte en power heb ik wel m’n waarde. Dat heb ik ook wel bewezen. In al die jaren heb ik heel wat goals gemaakt. Ook heel belangrijke goals.”

Op hoe hij als trainer zou hebben gereageerd op het magere optreden tegen Berghem Sport, wilde Waardenburg niet zeggen. Voorlopig maakt hij zich nog meer dan verdienstelijk als voetballer, zo stelde hij met zijn doelpunt nog maar eens treffend onder bewijs.

De Stentor maandag 3 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *