Wisselende gevoelens bij Hans uit den Bogaard en Stephan Panman; Leden harde kern trainers-app vechten het op het veld uit

By | 15 april 2023

Doordat uitgerekend de bij een ultieme aanvalspoging mee naar voren gekomen doelman Sam Luijkx in blessuretijd de gelijkmaker binnenkopte, kreeg Sportclub Teuge in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Eefde meer dan het eigenlijk verdiende. De uit Apeldoorn afkomstige trainers van beide sportclubs beleefden de ontknoping op sportpark De Dulmer met wisselende gevoelens.

De harde kern van het Apeldoornse oefenmeestersgilde bestaat uit een vrij hechte groep enthousiastelingen. Via een eigen trainers-app staat deze specifieke groep voetbalkenners al enkele jaren nauw met elkaar in contact. Met zekere regelmaat komen ze ook samen. Zoals onlangs nog toen plaatsgenoot Peter Bosz, die na zijn ontslag het Franse Olympique Lyonnais tijdelijk in de wachtkamer heeft plaatsgenomen, zijn collega’s een avond lang kwam vertellen over zijn ervaringen in het trainersvak.

Teuge-trainer Hans uit den Bogaard en zijn Eefdese collega Stephan Panman behoren tot de ‘appers’ van het eerste uur. Toch wisselden beide oefenmeesters voorafgaand aan het onderlinge competitieduel van hun clubs geen onderlinge plagerijen uit. “We zijn geen twintig meer, hè”, sprak Uit den Bogaard na de voor zijn ploeg tegenvallend verlopen wedstrijd. “Wel is het zo dat Stephan, Harold Sneller en Bardy Verhoef en ik elkaar regelmatig op de hoogte houden omdat we bij elkaar in dezelfde afdeling zitten.”

Panman bevestigde Uit den Bogaards woorden. “We hebben vooraf niet zitten ‘kwallen’ met elkaar. Dat doe ik doorgaans meer met Bardy Verhoef. Ik vind Hans een fantastische gast. Ik gun hem het allerbeste. Behalve dan tegen ons”, reageerde de coach van Sportclub Eefde met een kwinkslag.

Ofschoon er tegenwoordig voor bijna alles een app bestaat, wordt het verloop van voetbalwedstrijden ouderwets op het veld bepaald. Dat gaat gelukkig ook nooit veranderen. Ook niet in de derde klasse E van het district Oost bij de zaterdagamateurs, een afdeling met een vrij overzichtelijk seizoensverloop.

Ondanks dat het dit weekend bij hoge uitzondering punten morste in Twello, staat FC Zutphen een straatlengte voor op de rest. Terwijl er pas twee derde deel van de competitie achter de rug is lijkt de hoofdprijs al vergeven. De overige ploegen in de afdeling zullen genoegen moeten nemen met de kruimels die de gedoodverfde kampioen laat liggen.

Met nog acht duels te gaan kan Sportclub Teuge ‘the best of the rest’ worden. Om evenals het afgelopen voetbaljaar in de nacompetitie te mogen strijden om promotie naar de tweede klasse zal het dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan zaterdagmiddag, gaf Uit den Bogaard te kennen.

“Als wij het spel moeten maken, dan hebben we het moeilijk. Tegen Brummen speelden we zes klassen beter. Vandaag leek het soms wel vijfde klasse-onderafdeling. Het moet niet zo zijn dat er een paar bij ons gaan denken dat het wel goed is. Wij kunnen best aardig voetballen, maar dan moet wel alles kloppen. Zaterdag tegen Vios wordt weer een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Dan moet het beter dan vandaag”, wijst de trainer van Sportclub Teuge erop dat het niet vanzelf gaat.

Voor het Sportclub Eefde van Stephan Panman lijkt de nacompetitie, in dit geval om lijfsbehoud, het hoogst haalbare. “Als wij niet rechtstreeks degraderen, dan doen we het goed. Een nacompetitie blijft altijd een loterij. Dit jaar helemaal. Ik ben blij dat we vandaag in elk geval in de eerste helft deden wat we moesten doen. Daar kunnen we mee verder”, legt de Apeldoorner zich niet op voorhand al neer bij degradatie.

De Stentor maandag 20 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *