Pijnlijke nederlaag in Eindhoven brengt AGOVV Futsal dieper in de zorgen

By | 11 mei 2023

De kans dat er volgend seizoen voor het eerst sinds zeven jaar geen Apeldoornse club meer actief zal zijn in de eredivisie zaalvoetbal lijkt sinds vrijdagavond weer iets toegenomen. Een pijnlijke 4-1 nederlaag bij ZVV Eindhoven brengt AGOVV Futsal dieper in de zorgen.

Het zakte door het verlies van de vierde naar de zesde plaats in de ‘degradatiepoule’. Wanneer ze die klassering aan het eind van de rit ook bekleden, betekent dat overwerk voor de Apeldoorners. Ze moeten in dat geval als ‘herkanser’ met de periodekampioenen uit de eerste divisie in de nacompetitie proberen hun eredivisiestatus veilig te stellen.

Tegen de tweede club uit Eindhoven was er vrijdagavond van AGOVV-kant sprake van veel gebrei en weinig wol. AGOVV Futsal creëerde eenvoudigweg te weinig kansen om punten mee naar huis te mogen nemen. Halverwege was de stand nog in balans. Nadat de Eindhovenaren uit een strafschop de leiding namen, zorgde Adem Kocak voor de gelijkmaker.

Toen de thuisploeg in de tweede helft kort achter elkaar twee keer scoorde en uitliep naar 3-1, waren de bezoekers niet bij machte om iets terug te doen. Een alles-op-alles poging in de slotfase met Kahan Özcan als meevoetballende keeper bracht niet het gewenste resultaat. ZVV Eindhoven profiteerde van een afstemmingsfout en bouwde haar voorsprong zelfs verder uit.

Helemaal uitzichtloos is de situatie nog niet voor AGOVV Futsal. Er resten nog vijf wedstrijden om het vege lijf te redden en de nacompetitie te ontlopen. Aan de andere kant ligt directe degradatie eveneens op de loer. De nummers zeven en acht degraderen rechtstreeks naar de eerste divisie. Vooralsnog heeft AGOVV Futsal nog twee punten voorsprong op het als zevende geklasseerde Texel ’94, op vrijdag 28 april de komende tegenstander van AGOVV’s zaalvoetballers in Sporthal Mheenpark.

“Ik had vanavond niet echt het gevoel dat we het nog konden omdraaien. Wat je creëert moet je ook scoren. Gelukkig hebben we het nog steeds in eigen hand, maar dan moeten de kopjes wel omhoog”, blijft coach Muammer Ertan hopen op de ommekeer.

Destentor.nl zaterdag 22 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *