Routinier brengt zijn ploeg in blessuretijd op gelijke hoogte tegen Unicum; Steven van Es blijft goud waard voor AGOVV

By | 11 mei 2023

AGOVV voorkwam tegen Unicum in de blessuretijd de derde nederlaag op rij. Steven van Es was de gevierde man. Met zijn veertiende competitiegoal hielp de 37-jarige routinier de Blauwen aan een belangrijk punt

Bij de kleedkamer van AGOVV werd het direct na afloop nog even onvriendelijk. Slechte verliezers konden de bezoekers uit Lelystad niet genoemd worden. Ze hadden namelijk niet eens verloren. Maar blijkbaar was AGOVV’s late gelijkmaker wel zo hard aangekomen dat de polderbewoners het als een nederlaag voelden. Met een discutabele hoofdrol voor de Unicum-grensrechter, die met vereende krachten buiten de deur moest worden gehouden.

Wanneer er in het veld een vuurtje moet worden opgestookt, is Steven van Es vaak niet ver van het brandpunt verwijderd. Op de juiste plaats staan, is een andere eigenschap waar hij patent op heeft. Ook ditmaal was de veteraan weer eens goud waard voor AGOVV. De officiële speeltijd was al verstreken toen hij het toch weer flikte. Zijn veertiende competitiedoelpunt alweer. Nadat de thuisploeg eerst geen penalty kreeg toen Jesse Hartgers binnen het strafschopgebied tegen het kunstgras werd gewerkt, scoorde even later Van Es alsnog de 2-2.

“We moeten hartstikke blij zijn met dat punt. Het is een bonuspunt. Zeker na wat er in de tweede helft bij VSCO gebeurde (AGOVV verloor na een 0-2 voorsprong met 4-2, red.), viel het vandaag wel goed voor ons. Hoe we het vorige week weggaven was echt ongelooflijk pijnlijk. Daar is dinsdag ook wel over gesproken. Maar je hebt er weleens van die wedstrijden tussen zitten. Dit was er zo een”, reageerde de maker van AGOVV’s late gelijkmaker opgelucht op dat de Blauwen na de nederlagen tegen WVF en in Oosterwolde niet opnieuw een blauwtje liepen.

Met de huidige achtste plaats handhaaft AGOVV zich. De ploegen die als negende, tiende en elfde eindigen zijn gedoemd tot het spelen van nacompetitie. Een derde opeenvolgende verliespartij konden de Apeldoorners zich daarom eigenlijk niet veroorloven. Wanneer het niet zo omzichtig met punten had gemorst, had de promovendus zich al nagenoeg verzekerd van een volgend jaar tweede klasse-voetbal. Van Es is zich bewust dat AGOVV het zichzelf mag aanrekenen dat het op vier wedstrijden van het einde nog moet vrezen voor een competitietoetje om het klassebehoud.

 “Van OWIOS hebben we twee keer niet gewonnen. Vorige week gaven we het weg. We hadden zeker al zes of zeven punten meer kunnen hebben. Met die promotie- en degradatieregeling is het sowieso een raar seizoen. Ben je nota bene gepromoveerd, en dan kunnen vijf van de dertien clubs in de afdeling eruit. Het gaat bij ons misschien niet allemaal heel soepel in het veld, maar we hebben het wel in eigen hand. Wij hebben een goede groep. Met het materiaal dat wij hebben horen we gewoon in die tweede klasse thuis”, heeft de AGOVV-topscorer alle vertrouwen op handhaving.

En ze zijn ze voorlopig nog niet van hem af op Berg en Bos. Van Es heeft namelijk besloten om er nog minstens één seizoen aan vast te plakken. De liefhebber vindt het voetballen nog veel te leuk om er op z’n 37e al een punt achter te zetten. “Over die veertien goals kan ik niet ontevreden zijn. Het is toch weer een klasse hoger dan vorig seizoen. En er komen er nog wel wat bij, want het seizoen is nog niet afgelopen. Ik heb er nog hartstikke veel plezier in. Ik voel me ook fit, al heb ik nu toevallig wat last van m’n lies. Ik heb dit seizoen nog geen minuut gemist”, verklaart Van Es ook voor het nieuwe trainersduo Jos Dietrich en Jerry Cooke een zekerheidje te willen blijven.

De Stentor maandag 24 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *