SSS-libero Edvin Svärd duimt in play-off finale voor zijn toekomstige club; Na het inklappen van de stoeltjes mag Dynamo er ópklappen

By | 11 mei 2023

De volleyballers van Dynamo kunnen voor het derde achtervolgende jaar de landstitel veroveren. Na het wegvallen van steunpilaar Ramon Martinez-Gion, die op Tweede Paasdag in de bekerfinale een achillespees afscheurde, gaat de Apeldoornse titelhouder de play-off finale tegen Orion echter als underdog in.

Het had wel iets aandoenlijks. Zo’n drie kwartier nadat zijn ploeg zich had geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel stak Redbad Strikwerda de handen uit de mouwen om de leden van Dynamo’s zaalploeg te assisteren. In de inmiddels leeggestroomde hal liep de succescoach de tribune aan de kant van het Dynamo Café over om stoeltjes in te klappen. In de aanstaande best-of-five serie tegen Orion, die deze week start met een uitwedstrijd in Doetinchem, mogen de zitjes – afhankelijk van het verloop van de finalereeks – tenminste één keer opnieuw worden uitgeklapt. Terwijl Strikwerda’s spelers er óp mogen klappen!

Vijf dagen na de verloren bekerfinale tegen Lycurgus nam Dynamo vol overtuiging de laatste horde naar de volgende eindstrijd. In het afsluitende thuisduel in de kampioenspoule tegen SSS was het winnen van twee sets al toereikend geweest voor een finaleplek. Een ontspannen ogend Dynamo liet niets aan het toeval over. Met de cijfers 25-22, 25-20, 25-20 maakte het korte metten met de Barnevelders. De zware achillespeesblessure die passer/loper Martinez op Paasmaandag in Den Bosch opliep, bleek geen negatieve uitwerkingen te hebben op de gesteldheid van de ploeg.

“We hebben over het algemeen goed teamspel laten zien. Wat er met Ramon is gebeurd, dat hebben we woensdag afgesloten op de eerste training na de bekerfinale. Het is niet goed om daarin te blijven hangen. We hebben er over gesproken. Het was net een verjaardag. We zaten in een kringetje en iedereen mocht er wat zeggen. Dat gebeurde met heldere gedachten. Iedereen had zin om te trainen en om die play-off finale te halen. Het is mooi om die wedstrijden te hebben. Voor de spelers betekent dat weer verbetering. Nu gaat het écht beginnen”, liet Strikwerda direct na afloop al optekenen vol verlangen uit te kijken naar de ontknoping van de kampioensstrijd.

Wie er evenals de vrijdag in Arnhem geopereerde Martinez niet namens de titelverdediger bij zal zijn in de play-off finale, is Edvin Svärd. De libero van SSS maakt pas na de zomer zijn opwachting in Omnisport. Nadat hij zaterdagavond zijn tweejarige verblijf bij de Barnevelders op zijn toekomstige werkplek afsloot, gaf de Zweedse international aan gedurende de play-off te zullen duimen voor zijn aanstaande club.

“De reden dat ik voor Dynamo heb gekozen, is dat ik veel grote wedstrijden wil spelen en prijzen wil pakken. Bij Dynamo krijg ik die kans. Met SSS wilden wij het seizoen goed afsluiten en hadden we het nog kunnen bederven voor Dynamo, maar zij deden wat ze moesten doen.”  De Zweed sprak de hoop uit dat de Apeldoorners hun landstitel prolongeren. “In vergelijking met Orion heeft Dynamo een betere service en speelt het beter georganiseerd.”

De Stentor maandag 17 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *