Tilburgse coach hoopt met zaalvoetballers AGOVV de ommekeer te bewerkstelligen; Youssef El Badey denkt met weemoed terug aan Futsal Apeldoorn-tijd

By | 11 mei 2023

Youssef El Badey heeft de ondankbare missie op zich genomen om AGOVV Futsal voor de eredivisie te houden. Zijn start was dit weekend met nederlagen tegen Texel ’94 en VNS United weinig hoopvol.

Tot verrassing van velen keerde El Badey afgelopen week terug in Apeldoorn. De aanstelling van de Tilburger als coach bij de zaalvoetballers van AGOVV verliep zo snel dat zelfs bestuursleden van de club er pas van op de hoogte werden gesteld nadat de nieuwe trainer zijn eerste training al achter de rug had.

Joselito Hasselnook legde de contacten met El Badey, die eerder in Apeldoorn actief was bij PFC en Futsal Apeldoorn. “Dingen gaan soms snel. Alleen Muammer Ertan, Yasin Erdal en Gino Sergio wisten het al. Youssef stelde zich beschikbaar. Dat gebeurde woensdag. We hebben toen gelijk doorgeschakeld. Diezelfde avond leidde hij al de training. Het zaalvoetbalbestuur wist nog van niets. Die kon ik een dag later pas inlichten.”

Hasselnook wilde vrijdagavond voor aanvang van de met 5-7 verloren thuiswedstrijd tegen Texel ’94 wel graag rechtzetten dat Muammer Ertan niet op non-actief gezet is. “Nee, absoluut niet. We hebben de trainer nooit aan de kant gezet. De komst van Youssef is met hem en Yasin Erdal overlegd. Youssef zou niet als vervanger voor Muammer komen, maar als toevoeging. Muammer zou juist geplust worden. Toen Muammer het overnam van Yassine Assa had hij zelf al aangegeven dat hij een stapje terug zou doen wanneer er een andere trainer zou komen. Alles is in goede harmonie gebeurd.”

Het bestuurslid van AGOVV’s zaalvoetbaltak zou graag zien dat de tussenpaus niet slechts het huidige seizoen afmaakt. “Youssef is voornemens trainer te blijven als we in de eredivisie blijven. Hij doet dit nu kosteloos, hè. Het zou zonde zijn wanneer we uit de eredivisie degraderen. Maar heel eerlijk gezegd is het misschien wel helemaal niet zo erg zijn om helemaal overnieuw te beginnen”, meent hij.

Dat Derek Kent, oud-voorzitter van Futsal Apeldoorn, een rol heeft gespeeld bij de benoeming van de nieuwe trainer wordt door zowel Hasselnook als El Badey met klem ontkend. “Ik heb geen contact met Derek. Die link is er niet”, beweert Hasselnook. El Badey op zijn beurt spreekt zijn oude voorzitter incidenteel nog weleens. “Maar dan gaat het meestal over andere dingen dan zaalvoetbal.”

‘El Professore’, zoals zijn bijnaam luidt, denkt wel met een zekere weemoed terug aan de mislukte aanval die Futsal Apeldoorn vijf jaar geleden onder voorzitterschap van Kent inzette op ’s lands zaalvoetbalelite. “Een mooie tijd was dat. Jammer dat het uiteenspatte. Wat wij wilden, was in korte tijd naar de top. Maar als de bedrijven in Apeldoorn wegblijven, dan gaat dat niet lukken. Van die bedrijven ben je wel afhankelijk.”

Wanneer de reddingsoperatie van AGOVV Futsal slaagt sluit El Badey een langer verblijf bij de Apeldoornse club niet op voorhand uit. “Het hangt af van wat het project gaat brengen. Het wordt heel lastig. Alles begint op de trainingen. Daar moeten de accenten gelegd worden. Je moet een bepaalde structuur hebben. Je moet spelers uit hun comfortzone halen. Het is niet een team wat ik gebouwd heb. Ik probeer de schwung er weer in te brengen. De rest ligt in handen van de spelers.”

El Badey noemt handhaving in de hoogste speelklasse als voorwaarde. “Ik heb wat aanbiedingen. Ik zie wel. Ik ben niet echt op zoek. Ik heb kleine kinderen thuis. Maar als AGOVV niet in de eredivisie blijft, is de afstand wat te groot. Dan denk ik dat het verstandiger is dat ze een trainer zoeken die wat dichter in de buurt woont.”

De Stentor maandag 1 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *