AGOVV Futsal leeft nog na zege in Volendam

By | 15 mei 2023

De zaalvoetballers van AGOVV leven nog. Door een 2-1 zege bij RKAV Volendam kan de Apeldoornse eredivisionist rechtstreekse degradatie uit de hoogste speelklasse in het zaalvoetbal nog steeds afwenden.

In hun voorlaatste duel in de B-poule kenden de bezoekers een sterke start. Adem Kocak opende al na anderhalve minuut de score. AGOVV Futsal kreeg kansen op de 0-2, maar verzilverde die niet. Kort voor de pauze straften de Volendammers, voor wie niets meer op het spel stond, balverlies aan AGOVV-kant genadeloos af: 1-1.

Een enkelblessure van Rachid Boughalab was een mogelijk nog grotere domper voor AGOVV Futsal. De onfortuinlijke aanvoerder kon het duel niet voortzetten. Desondanks lieten de Blauwen zich niet uit het veld slaan. Cihan Özcan miste in de tweede helft weliswaar een strafschop, door een fraaie treffer van Jean Matitaputty pakten ze wél de volle buit.

Opmerkelijk was dat Muammer Ertan vrijdagavond ‘gewoon’ weer op de Blauwen-bank zat. In het vorige speelweekend moest de AGOVV Futsal-coach nota bene plaatsmaken voor Youssef El Badey. Wegens ziekte moest de Tilburger vrijdagavond verstek laten. “En dan laat je die jongens natuurlijk niet in de steek”, verklaarde Ertan zijn terugkeer als coach.

Doordat concurrent ZVV Eindhoven koploper HV/Veerhuys verrassend versloeg, handhaafden de Eindhovenaren hun voorsprong van twee punten op AGOVV Futsal. Wel passeerden de Apeldoorners Texel ’94 op de ranglijst. De eilandbewoners komen echter zaterdag pas in actie en drukken hun Gelderse rivaal bij winst tegen Leekster Eagles opnieuw onder de rode streep.

AGOVV Futsal kan degradatie alleen nog voorkomen via de nacompetitie. Het moet dan vrijdagavond op de afsluitende speeldag hoe dan ook zelf de thuiswedstrijd van koploper HV/Veerhuys winnen en hopen dat ZVV Eindhoven of Texel ’94 een steekje laat vallen. “Door zo’n wedstrijd als vanavond krijg je het geloof weer terug. We hebben nog een kans”, hoopt Ertan dat AGOVV Futsal via de nacompetitie alsnog de dans kan ontspringen.

Destentor.nl vrijdag 12 mei 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *