Promotiedromen voor talentvolle goalie (21) en SV Orderbos nog niet vervlogen; Keeper Kevin Clifford is al wel klaar voor hogere doelen

By | 15 mei 2023

SV Orderbos liet zich niet scheren op sportpark De Schoapenwiede. Door de 4-1 overwinning bij Activia mag de Apeldoornse vierdeklasser blijven dromen van promotie. Los van de vraag wat de Orderbosbewoners in de derde klasse te zoeken hebben, beschikken ze met keeper Kevin Clifford over een selectielid dat al wél bijna wekelijks bewijst het vierde klasse-niveau ontgroeid te zijn.

Voor fotograaf Ronnie te Wechel was het zondagmiddag een allesbehalve eenvoudige klus om een spectaculaire actiefoto van Kevin Clifford te fabriceren. In de eerste helft van het nogal eenzijdige duel in Twello hoefde de 21-jarige sluitpost simpelweg nauwelijks in actie te komen. Na de rust kwam daar enige verandering in. Al drie minuten na de hervatting incasseerde de keeper een tegengoal. In de ruim veertig minuten die volgden toonde de nummer één van de Orderbosclub niet voor het eerst dit seizoen aan dat hij klaar is voor hogere doelen.

Mede door adequaat ingrijpen van de talentvolle sluitpost bleef het bij die ene Activia-goal. Tot drie keer toe lag een vastberaden Clifford hinderlijk in de weg om te voorkomen dat de thuisploeg terugkwam in de wedstrijd. Zijn fraaiste redding maakte de doelman een kwartier voor tijd toen hij met een sierlijke zweefduik een venijnige inzet van Guus Leerkes vanaf de rand van het strafschopgebied onschadelijk maakte.

Het mag best opmerkelijk genoemd worden dat de tweedejaars student Sportkunde het doel van de buurtclub uit het Orderbos verdedigt. Temidden van de vele ballenvangers in de vierde klasse valt Clifford bijna wekelijks in positieve zin op. Ondanks zijn leeftijd maakt hij een volwassen en betrouwbare indruk. PSV, FC Eindhoven en Helmond Sport hadden het goed gezien toen ze het Apeldoornse ventje tot hun jeugdopleiding toelieten. “Tussen mijn negende en mijn twaalfde heb ik bij die clubs gezeten”, meldt de goalie, die twee jaar geleden van Albatross naar het Orderbos kwam.

Bernard van Werven is maar wat blij met een keeper van het kaliber Clifford onder de lat. “Het is goed dat hij ook volgend jaar nog bij ons keept. Maar dat hij hogerop kan, is wel duidelijk. De ballen die hij moet pakken, pakt hij”, aldus de trainer van SV Orderbos.

De nuchtere doelman laat zich niet zo gauw gek maken. Wat de sportieve toekomst brengt, laat hij rustig op zich afkomen. Op de vraag waarom hoger spelende clubs zich nog niet bij hem gemeld hebben, moet hij het antwoord schuldig blijven. “Zeg het maar.”

Het voetballen betekent voor hem een welkome afleiding naast zijn studie Sportkunde in Nijmegen. “Het is een heel brede opleiding. Ik wil graag iets doen als revalidatie- of lifestyle-coach.”

Sportief ligt de focus voorlopig bij SV Orderbos. “Als Rheden de periode pakt, dan zouden we de nacompetitie ingaan. Maar het is niet zo dat ons seizoen is verpest als we niet promoveren. Ik wil zelf op termijn best hogerop, maar op dit moment zit ik goed bij Orderbos. Ze noemen ons weleens een campingelftal. We hebben een heel leuke groep. Ik heb het hier prima naar m’n zin.”

De Stentor maandag 15 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *