Doek valt, zaalvoetballers AGOVV gelaten richting eerste divisie

By | 22 mei 2023

Het slechtst denkbare scenario voltrok zich. Door het eigen verlies tegen HV/Veerhuys en een gelijkspel van concurrent Texel ’94 in Den Haag is het doek gevallen voor de zaalvoetballers van AGOVV. Degradatie uit de hoogste speelklasse is een feit.

Een gelaten AGOVV Futsal wekte vrijdagavond in sporthal Mheenpark geen moment de indruk te geloven in de eigen kansen. Bij winst op HV/Veerhuys was het verzekerd geweest van een herkansing in de nacompetitie. Alle goede bedoelingen ten spijt, kwam daar niets van terecht. Met een 1-7 nederlaag sloten de Apeldoorners een teleurstellend verlopen seizoen af en sloegen zij het hoofdstuk eredivisie misschien wel voor eens en voor altijd dicht.

Naar het oordeel van een teleurgestelde Yasin Erdal moeten de Blauwen de schuld voor de degradatie volledig bij zichzelf zoeken. “Veerhuys speelde absoluut geen honderd procent. Het heeft allemaal met eigen scherpte te maken. Er zit echt wel niveau in dit team. We kwamen één punt tekort voor die kampioenspoule. Maar vanaf januari was er zoiets van ‘dat doen wel even’. Verliezen kan, dat hoort er zelfs bij. Maar het gaat om de wijze waarop”, wond de 38-jarige routinier er geen doekjes om.

Om te filosoferen over hoe het nu verder moet, daar stond zijn hoofd direct na afloop logischerwijs niet naar. Heel eventjes nog was er de hoop dat het al gedegradeerde ZVV Den Haag de eredivisie vaarwel had gezegd met een zege op het één plaats onder AGOVV Futsal gerangschikte Texel ’94. In dat geval hadden de eilandbewoners de Hagenaars vergezeld naar de eerste divisie. Toen het bericht doorkwam dat de Texelaars gelijk hadden gespeeld, wist Erdal definitief dat Texel ’94 en niét AGOVV Futsal via de nacompetitie met periodewinnaars uit de eerste divisies nog het vege lijf kan redden.

“Het stond met de rust 3-1 voor Den Haag, maar het is 3-3 geworden. Ik moet dit eerst laten bezinken voor mezelf”, verzuchtte de AGOVV’er. “Ik wil niet op deze manier afsluiten. Ik wil graag nog een leuk seizoen voetballen. Dat was dit seizoen niet. Ik heb jarenlang bij LZV in de eerste divisie gespeeld. Ik ben niet zo snel meer, maar op dat niveau kan ik nog wel mee. En dat hoeft niet per se bij AGOVV te zijn.”

Destentor.nl vrijdag 19 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *