Vink en Vink zijn overtuigd van handhaving Groen Wit

By | 6 juli 2023

Het viel Groen Wit rauw op het dak dat het zichzelf veroordeelde tot het spelen van de nacompetitie om degradatie. De eenvoudige 2-0 overwinning op Lettele bij de play-off start bracht in elk geval de hoop weer terug het seizoen alsnog als derdeklasser af te sluiten.

Het vertrouwen van de Groenwitten kreeg wel even een knauw toen ze na de laatste speeldag in de knotsgekke derde klasse D onverwacht onder de vermaledijde streep belandden. Zelfs de grootste pessimist aan de Landdrostlaan had daar geen rekening mee gehouden. Bijna het hele seizoen streed de winnaar van de tweede periodetitel mee om het kampioenschap. Door een serie van zes nederlagen in de laatste acht competitieduels moet de door blessures geteisterde ploeg van trainer Marcel Vink ineens alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden.

Groen Wit lijkt de knop op het juiste moment te hebben omgezet en startte de noodzakelijk geworden overlevingstocht zonder noemenswaardige problemen. In VV Lettele trof het de juiste tegenstander op het juiste moment. Van de warmte ondervonden Vinks overgebleven fitte manschappen meer hinder dan van het povere verweer van de nummer vier van de vierde klasse G. Doelpunten van Jean Matitaputty en Tim Kok bezorgden de thuisploeg de zege. Dat zijn aanvallers het net best wel wat vaker hadden mogen laten mogen bollen, vond Joep Vink na afloop van ondergeschikt belang. “Voor het gevoel was het lekker dat je wint en de nul houdt”, reageerde de keeper.  

In het eerste nacompetitieduel stond Vink als vanouds onder de lat. Zijn rode kaart in de op 14 mei met 8-1 verloren uitwedstrijd bij Warnsveldse Boys leverde Groen Wits captain in eerste instantie een schorsing op van liefst vijf wedstrijden. Vink en Groen Wit gingen tegen de straf in beroep. Met succes. “Vrijdag voor de wedstrijd tegen ABS kreeg ik in een mailtje dat de zaak geseponeerd was. Daardoor heb ik alleen de wedstrijd tegen Beekbergen moeten missen”, reageerde Vink verheugd op zijn strafvermindering.

Over dat hij met zijn club onverwacht ineens om degradatie moet voetballen in plaats van om promotie, kwam ook voor hem als een domper. Gedane zaken nemen nou eenmaal geen keer, zo redeneert de doelman. “Soms lopen dingen anders dan verwacht. Het was zo’n rare competitie. Ik woon samen met Cyriel de Graaf van Robur. Die hebben helemaal niets. Op de laatste speeldag speelde bijna elke club nog ergens voor. De nekslag voor ons is geweest dat die ‘lange darm’ achterin wegviel”, noemt Vink de kruisbandblessure van centrale verdediger Sybren Mulder als voornaamste oorzaak voor de terugval van Groen Wit.

Met de overwinning tegen Lettele hoopt de aanvoerder dat de toon gezet is en de degradatie alsnog kan worden afgewend. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat hij komend weekend tegen Loenermark en een week later in een eventuele finale een even rustige middag beleeft als bij de nacompetitie-ouverture. “Ik moest er een paar keer tussen zitten. Het zat er niet in dat Lettele ging scoren. Loenermark is in het verleden vaak een lastige uitwedstrijd voor ons geweest, maar vorig jaar wonnen we er wel”, heeft Vink er vertrouwen in dat Groen Wit het gaat redden.

Trainer Marcel Vink sluit zich bij die woorden aan. “Het heeft geen enkele zin om terug te kijken. We zitten nou in deze situatie en ons doel is om in de derde klasse te blijven. We weten dat we nog twee keer moeten winnen en dat niets makkelijk wordt voor ons. Deze wedstrijd geeft in elk geval wel vertrouwen. Al verwacht ik volgende week wel een betere tegenstander dan vandaag.”

De Stentor maandag 5 juni 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *