Groen Wit doorstaat heet middagje Loenen

By | 6 juli 2023

De opluchting was na het laatste fluitsignaal groot. Met een benauwde 1-2 overwinning doorstond Groen Wit een heet middagje bij Loenermark. Diepenveen wordt nu de laatste sta-in-de-weg om een bewogen seizoen niet met een enorme kater af te sluiten.

De stemming zat er zondag in de bosrijke idylle van het Lonapark goed in. Met het onthullen van een enorm spandoek over de ballenvanger achter de goal aan de kantinekant zetten de ‘ultras’ van de thuisploeg meteen de toon. Dat het fraaie spandoek uitgerekend over het reclamebord van de wedstrijdsponsor hing, daar maalde niemand om. Zelfs het risico van een bosbrand door het ontsteken van wat licht ontvlambare attributen, nam het Loenense sfeerteam op de koop toe.

In het veld ontbrandde de strijd vanaf het eerste fluitsignaal. Al uit de eerste de beste aanval rondde Jordi Stouten doortastend voorbereidend werk van Tim Kok doeltreffend af voor de derdeklasser uit Apeldoorn. Vier minuten later kreeg Loenermark een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker toen er aan de andere kant van het veld hands werd gemaakt. Penalty. Oog in oog met Joep Vink hield Jesse Wawczynkiewicz zijn zenuwen niet in bedwang. De Groen Wit-keeper pareerde de inzet.

Het was de nummer twee van de vierde klasse F nauwelijks aan te merken dat het de afgelopen anderhalve maand slechts één keer in wedstrijdverband in actie had moeten gekomen. Het kwik dat uitsteeg boven de dertig graden weerhield beide ploegen er in de eerste helft niet van een behoorlijk tempo op de mat te leggen. Het dappere Loenermark verkocht de huid duur, maar mocht zich gelukkig prijzen dat paal en lat voorkwamen dat Groen Wit de wedstrijd al voor rust in het slot kon gooien.

Dat Loenermark een kwartier voor tijd uit het niets gelijkmaakte, kwam door een onachtzaamheidje in de groenwitte defensie. Heel even leek de winnaar van de eerste periodetitel in de derde klasse D te wankelen. Vanaf de rand van de afgrond wist Groen Wit in extremis het tij alsnog te keren. Met dank aan invaller Bas Ruesink, die kort voor tijd op aangeven van Jordi Stouten de verlossende 1-2 binnen werkte.

Marcel Vink kon daarom na afloop opgelucht adem halen. Op een verlenging onder subtropische omstandigheden zat de Groen Wit-trainer niet te wachten. “Het was een uitstekende actie van Jordy Stouten en een geweldige goal. Het scheelt weer een half uur. Ik vind het ontzettend knap hoe we na die gelijkmaker toch zijn doorgegaan. We krijgen nu Diepenveen. Dat heeft het ons in de competitie twee keer ontzettend moeilijk gemaakt. Zondag moet het gebeuren. Als je verliest, is het klaar”, beseft Vink maar al te goed dat een misstap in de afsluitende nacompetitiewedstrijd degradatie naar de vierde klasse tot gevolg heeft.

Bij Loenermark was er koud na de verhitte strijd die het had geleverd logischerwijs teleurstelling over de nederlaag. Volgens Marcel Klomp, die de honneurs waarnam van de afwezige trainer Desmond Talla, ziet de toekomst er nochtans veelbelovend uit voor de Loenenaren.  “Ondanks dat we drie weken niet hebben gespeeld, hebben we wel heel goed getraind. De spanning bouwde zich op. Het vertrouwen was er. Het is een anticlimax dat je dan verliest. Na de 1-1 kwam de geest er weer. Het is zo ontzettend jammer dat dan die tegengoal nog valt. Toch kan ik de jongens alleen maar een heel groot compliment maken. Wij hebben een topseizoen gedraaid. Deze wedstrijd was echt een cadeautje. Met de versterkingen die erbij komen krijgen wij een ploeg die het ook in de derde klasse tegenstanders moeilijk zou kunnen maken.”

De Stentor maandag 12 juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *