AGOVV verder zonder futsal; zaaltak vindt onderdak bij SC Nowruz

By | 6 juli 2023

Met de degradatie van AGOVV Futsal kwam er een voorlopig einde aan zaalvoetbal op het hoogste niveau in Apeldoorn. Indirect heeft de degradatie van het eerste team nu ook geleid tot de ontmanteling van AGOVV’s complete zaalvoetbaltak. Alle teams hebben de club inmiddels de rug toegekeerd en komen vanaf het nieuwe zaalvoetbaljaar uit voor SC Nowruz.

In 2020 maakten de zaalvoetballers van Futsal Apeldoorn, dat in 2018 ontstond uit een fusie tussen Pro Futsal Club en WSV, de overstap naar AGOVV. Drie jaar later heeft er andermaal een kleine volksverhuizing plaatsgevonden. Naar een nieuw opgerichte club ditkeer, waarvan de naam uit het Perzisch vertaald ‘het begin van de lente – een nieuwe dag – het realiseren van dromen’ betekent.

SC Nowruz is gelieerd aan Nowruz Media, een stichting die films en documentaires maakt met als doel mensen van verschillende achtergronden, etniciteiten en afkomsten samen te brengen. De nieuwkomer verschijnt met in totaal veertien teams aan de aftrap, waaronder drie vrouwenteams. Voorzitter Yasser Ishraqi zet met zijn bestuur ook volop in op zaalvoetbal voor de jongere leeftijdsklassen. “Het is de bedoeling om vanuit de club maatschappelijke projecten te organiseren en samen met de KNVB willen we een nieuwe jeugdcompetitie in Apeldoorn initiëren.”

Door het verstrijken van deadlines met betrekking tot de overname van de licentie van AGOVV kan de hoofdmacht van de nieuwe Apeldoornse zaalvoetbalvereniging niet in de eerste divisie van start, maar moet SC Nowruz noodgedwongen beginnen op Hoofdklasse-niveau. “Dat is jammer. Omdat wij bezig zijn een bepaalde naam te maken met Nowruz, was de eerste divisie een mooier instappunt geweest”, meent Ishraqi, die ook de coaching van het eerste team voor zijn rekening zal nemen.

Met spelers uit het tweede team van AGOVV Futsal hoopt de voorzitter/coach het komend seizoen hoge ogen te gooien in de Hoofdklasse. Alle spelers die in mei met AGOVV Futsal degradeerden uit de eredivisie hebben stuk voor stuk hun sportieve heil elders gezocht.

De Stentor donderdag 6 juli 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *