Inhoud portemonnee maakt CSV Apeldoorn creatief

By | 12 juli 2023

Door het samenvoegen van zaterdag- en zondagclubs krijgt de Apeldoornse voetballiefhebber komend seizoen met de tweestrijd tussen CSV Apeldoorn en WSV een derby om reikhalzend naar uit te kijken. Hoe de degradant uit de vierde divisie warmdraaide bij de eerste test belooft veel, maar biedt tegelijkertijd geen enkele garantie voor een succesvol competitieverloop.

Menig amateurvoetbalclub maakt er tegenwoordig de gewoonte van om de voorbereiding op het nieuwe seizoen op te splitsen. Om nieuwe selectiespelers en blijvers alvast een beetje aan elkaar te laten wennen werken trainers met hun groep voor de zomervakantie al een eerste blok af. Ook CSV Apeldoorn volgt deze trend. Zo stonden de naar de eerste klasse gedegradeerde Apeldoorners afgelopen week twee keer op het trainingsveld en sloten zij deel één van hun preparatie op de komende voetbaljaargang zaterdagochtend in Arnhem af met een oefenpot bij MASV.

Wanneer de opmerkelijke 7-1 zege waarop een fris en fruitig CSV de kersverse vierdedivisionist in de schaduw van het Gelredome trakteerde een graadmeter is, kan de platte wagen bij wijze van spreken al geboekt worden. Niet dus. Zo’n veronderstelling na slechts twee oefensessies en een negentig minuten durende exercitie veel te voorbarig.

Al gaf Jan Kromkamp te kennen dat hij wel degelijk waarde hecht aan zowel het resultaat als de performance in Arnhem. “Het zegt mij juist heel veel. Zo’n eerste wedstrijd geeft je toch een bepaald gevoel. Kijk je puur naar het groepsgevoel, dan kan je nu al zien dat het goed zit”, vond de tevreden oud-international, die er geen geheim van maakt in zijn in vierde seizoen als kapitein van het roodgele vlaggenschip, zo snel mogelijk weer koers te zetten naar de vierde divisie.

De geblesseerd vanaf de kant toekijkende Apeldoorner Dylan de Bruin, één van liefst de veertien nieuwkomers van MASV, was niet de enige die zich verbaasd zal hebben over hoe het onbevangen CSV ijskoud toesloeg terwijl het kwik langzaam richting de dertig graden kroop. Twee dagen eerder zag De Bruin hoe zijn nieuwe teamgenoten derdedivisionist OSS’20 achteloos met 6-0 oprolden. Het gretige CSV zette de lusteloos ogende Arnhemmers al binnen een half uur op een 5-0 achterstand. En dat was niet eens geflatteerd.

Juist een afmaker van het kaliber De Bruin miste CSV Apeldoorn in de beslissende fase van het afgelopen seizoen. Dat de topscorer van WSV van het afgelopen seizoen in het voetbaljaar 2023-2024 niet meer op de Apeldoornse velden te bewonderen is, kenmerkt het zieltogende voetbal ter plaatse. Niet voor niets vertonen de beste amateurvoetballers uit het grootste dorp van de Veluwe hun kunsten al sinds jaar en dag buiten Apeldoorn en dragen zij niét het shirt van de toekomstige klassegenoten CSV of WSV.

Waar CSV het principe hanteert dat nieuwelingen graag bij de Orderbosclub moeten komen voetballen, spannen clubs als het ambitieuze MASV zich meer in om potentiële versterkingen te strikken. Op Sportpark Malburgen-West zijn de ‘randvoorwaarden’, zoals dat zo mooi heet, simpelweg aantrekkelijker. De Arnhemmers beschikken over de middelen om voetballers van naam te halen. Bij CSV Apeldoorn krijgen beloftevolle voetballers juist de kans om naam voor zichzelf te maken. Een wezenlijk verschil.

Deels noodgedwongen moet CSV de selectie aanvullen met spelers van HZVV, Be Quick Zutphen of groeibriljantjes uit de eigen opleiding. De voornaamste uitdaging voor Kromkamp en zijn staf zit ‘m daarom vooral daarin om van die nood een deugd te maken. De inhoud van de portemonnee maakt CSV creatief. Al ligt dan wel constant het gevaar op de loer dat balvirtuozen zoals Mehdi Bouhekan, met zijn dreigende acties zaterdag één van de grote smaakmakers aan roodgele kant, vroeg of laat worden weggekaapt door kapitaalkrachtigere clubs elders.

CSV Apeldoorn hervat de voorbereiding op 31 juli. De eerste serieuze krachtmeting staat geprogrammeerd op 12 augustus. In de eerste ronde van de KNVB-beker komt derdedivisionist ODIN ’59 uit Heemskerk dan op bezoek op Sportpark Orderbos.

De Stentor maandag 10 juli 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *