Vertrekkende Kelvin Ruijsch hoopt komend seizoen met Loenermark op weerzien met Robur; Robur et Velocitas geeft het opnieuw zelf weg

By | 6 juli 2023

Het ene seizoen is het andere niet. Desondanks gaf Robur et Velocitas evenals een jaar geleden z’n titelkansen op de beslissende momenten opnieuw zelf weg. Na een knotsgek seizoen nam Sportclub Markelo na de 2-3 zege het kampioenschap in 3D mee naar huis en stonden Martijn Jongbloed en zijn mannen andermaal met lege handen.

Het kon voor de afsluitende thuiswedstrijd tegen Markelo nog alle kanten op voor de Apeldoornse derdeklasser. Alle ingrediënten voor een spetterende apotheose waren voorhanden. Heerlijk voetbalweer. Veel publiek. Vuurwerk. Ingehuurde beveiligers. Er hoefde alleen maar even gewonnen te worden om de koploper van de troon te stoten. Tegelijkertijd moest dan ook het als tweede geklasseerde Wijhe ’92 verliezen bij KCVO.

Het pakte iets anders uit. Gaandeweg de middag veranderde het droomscenario in het doemscenario. Door het 2-3 verlies ging de titel mee naar Twente. En doordat Wijhe in Vaassen evenmin deed wat vooraf in roodwitte gelederen gehoopt was – het speelde 1-1 gelijk –, greep Robur zelfs naast het nacompetitieticket om promotie dat door de vrijgevigheid van Groen Wit overging naar de hoogst geklasseerde ploeg in de eindstand.

In een afdeling waarin het het hele seizoen door stuivertje wisselen was aan de kop van de ranglijst had Robur nota bene op 23 april door een zege bij ABS de leiding overgenomen. Met de aansluitende nederlagen tegen Colmschate en KCVO hielp het de eigen titelkansen vervolgens weer om zeep. En dan was daar ook nog dat punt in mindering, waarmee de tuchtrechters van de KNVB zowel de nieuwe kampioen uit Markelo als Robur na een opstootje tijdens de heenwedstrijd opzadelden.

“Dat puntje is de nekslag geweest. Achteraf hadden we het misschien toch moeten aanvechten. Maar het was de keuze om dat niet te doen”, verzuchtte Martijn Jongbloed dat die zware sanctie zijn ploeg bij nader inzien meer heeft gekost dan enkel de tweede periodetitel. “Aan het einde van de rit sta je waar je staat. Ik hoop dat het mijn opvolger Djordi van der Hoop wel gaat lukken om te promoveren. Qua voetbal is Robur te goed voor deze klasse”, meende de teleurgestelde trainer.

Kelvin Ruijsch had zich zijn laatste optreden in het roodwit gestreepte shirt eveneens anders voorgesteld. De 27-jarige verdediger had genoten van de ambiance, maar baalde stevig dat hij met zijn ploeg overal naast grijpt. “Het is heel knap dat Markelo kampioen wordt, maar tegelijkertijd zonde. De wedstrijd was heel intens. Er zat van alles in. Twee momenten waren cruciaal. Het is ontzettend zuur. We hebben er alles aan gedaan. Je kunt niemand iets verwijten”, meende de Loenenaar, die terugkeert naar Loenermark.

“Ik heb in twee jaar bij Robur mooie stappen gezet. In de vierde klasse is het toch meer rennen en hollen. Dat ik weer terugga naar Loenermark heeft vooral te maken met m’n werksituatie. Bovendien zitten bij Loenermark al m’n vrienden. Ook Jeffrey Rutgers komt weer terug uit Bennekom”, hoopt de vertegenwoordiger van Boix verpakkingen uit Eerbeek stilletjes op een spoedig weerzien met de club waar hij vertrekt. De vierdeklasser uit Loenen kan immers via de nacompetitie promoveren naar de derde klasse. “Volgend seizoen met Loenermark tégen Robur? Dat zou natuurlijk heel mooi zijn.”

De Stentor maandag 30 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *