AGOVV timmert aan de weg met trefzekere Fedde Timmer

By | 7 september 2023

Of de KNVB naar aanleiding van een pietluttigheid bij het aantal wisselmomenten maatregelen neemt tegen AGOVV, bekijkt de voetbalbond naar verluidt pas na afloop van de reeks poulewedstrijden. Invloed op de uitslag van de bekerderby tegen CSV Apeldoorn had deze onbewuste dwaling absoluut niet. Enigszins verrassend mag de 3-1 overwinning van de underdog daarentegen wel genoemd worden.

Al zegt zo’n resultaat verder weinig. Winst in een bekerwedstrijd is leuk voor de statistieken en het zelfvertrouwen, terwijl in het specifieke geval van AGOVV en CSV altijd wel een stukje prestige meespeelt. Pas vanaf de competitiestart op 23 september gaat het echt om de punten.

Alsof het zo moest zijn, opende uitgerekend Fedde Timmer de score voor zijn nieuwe club. Met een doeltreffende uithaal van buiten het strafschopgebied gaf de in de winterstop bij CSV vertrokken aanvaller zijn voormalige ploegmaat Daniel Krosse in het doel het nakijken. De twee overige Blauwen-treffers, een afstandsschot van Marco Bosz en een subtiele lob van voormalig CSV-icoon Steven van Es, waren al bijna even fraai.

“En dan te bedenken dat ik tijdens de warming-up niet eens op de goal kon schieten. Ik had last van m’n bovenbeen. Als het een andere tegenstander was geweest, had ik misschien wel niet meegedaan. Tegen CSV wilde ik heel graag spelen. Toen ik die bal kreeg, dacht ik: ik schiet maar gewoon. Van buiten de zestien uithalen is een beetje mijn ding. Dat heb ik bij CSV ook vaak gedaan”, genoot de maker van de 1-0 nadien nog na van zijn doelpunt.

Timmer, die zich in de rust uit voorzorg toch maar liet wisselen, was zaterdag één van de liefst acht basisspelers van de thuisclub met een CSV-verleden. “Voor mij was dit mijn eerste officiële wedstrijd die ik niet vóór CSV Apeldoorn heb gespeeld en dan meteen tégen CSV”, wees hij op het voor hem persoonlijk toch wel pikante karakter van het Apeldoorns-Apeldoornse onderonsje in het eerste pouleduel voor de districtsbeker.

Nadat hij het middenin het afgelopen seizoen voor gezien hield bij de club waarvoor hij sinds zijn pupillentijd voetbalde, leek Timmer in eerste instantie te verkassen naar eersteklasser DTS uit Ede. Mede vanwege zijn werk zocht hij zijn nieuwe voetbalgeluk uiteindelijk wat dichter bij huis. “Als vertegenwoordiger rij ik dagelijks heel Nederland door. Ik woon op vijf minuten fietsen van het AGOVV-veld. Het bevalt me tot dusverre heel goed. Het belangrijkste voor mij is om nu eerst volledig fit te worden. De laatste officiële wedstrijd die ik had gespeeld, was in december. Ik hoop dat ik nog wel een jaar of tien te gaan heb”, wil de 26-jarige voetballer komend seizoen met AGOVV aan de weg timmeren in de tweede klasse H.

Aan de fitheid van Rob Diderik lag het zeker niet dat de winnaars van de Apeldoorn Cup hun surplus aan snelheid en beweeglijkheid niet optimaal konden benutten. CSV’s linkerverdediger viel in de zomermaanden liefst elf kilo af en is vast voornemens om na de degradatie naar de eerste klasse het verloren gegane terrein te heroveren.

Door de onverwachte bekernederlaag bij de buren op Berg en Bos laat de 31-jarige routinier zich niet van de wijs brengen. “Wij hadden wel veel balbezit, toch hebben we niet echt grote kansen gehad. Het viel bij ons ook niet echt gelukkig en we kregen er wel drie tegen. AGOVV heeft natuurlijk een ervaren ploeg. Het is inderdaad ons uitgangspunt om zo snel mogelijk terug te komen in de vierde divisie. Het wordt ons niet opgelegd, maar we gaan er wel voor”, stelde Diderik.

Het had trouwens weinig gescheeld of Diderik had, nadat hij zijn contract bij vierde divisionist Sparta Nijkerk inleverde, afgelopen winter eveneens de overstap gemaakt naar AGOVV. “Ik heb met AGOVV gesproken, maar ben uiteindelijk toch naar m’n oude cluppie teruggegaan. Ik ben bij csv begonnen. En toen Jeremy Jonker, die privé ook één van mijn beste maatjes is, terugging, is mijn keuze ook op CSV gevallen”, verklaarde de topfitte verdediger.

De Stentor maandag 4 september 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *