Weg naar Innsbruck is nog lang voor volleyballers Dynamo

By | 7 september 2023

Met een nog incomplete spelersgroep werkte Dynamo eind vorige week in Barneveld en het Duitse Schüttorf de eerste twee oefenduels af in de aanloop naar het nieuwe volleybalseizoen. De selectie van de landskampioen telt momenteel slechts elf spelers. “Er moet dus nog wel wat gebeuren”, hoopt coach Redbad Strikwerda zo snel mogelijk drie ervaren krachten te mogen verwelkomen.

Hoewel hij nog geen namen kan of wil noemen, gaat Dynamo’s trainer er vanuit dat zijn keurkorps weldra uit het gewenste aantal van veertien spelers bestaat. “Maar het is wel een verstorende factor dat dat nu nog voor elkaar moet komen”, spreekt Strikwerda duidelijke taal.

De van een achillespeesoperatie herstellende Ramon Martinez zou, als het aan de coach ligt, één van de drie openstaande vacatures mogen invullen. “Technisch gezien bestaat er geen enkel beletsel. Het ligt aan Ramon zelf en aan degene die zich daar bij de Stichting Topvolleybal Dynamo mee bezighoudt. Zij moeten er samen uitkomen.”

De Apeldoornse landskampioen hervatte drie weken geleden de groepstraining. De komende weken staat er een hele reeks oefenduels in zowel eigen land, België als Duitsland gepland om de ploeg klaar te stomen voor wedstrijd om de Supercup tegen bekerwinnaar Lycurgus op zondag 15 oktober in Omnisport. Een week later gaat de eredivisie, die in het nieuwe seizoen de naam draagt van gokbedrijf BetCity, van start met voor Dynamo andermaal een topper tegen de Groningers.

In de laatste week van oktober moeten de Apeldoorners meteen pieken. In het Oostenrijkse Innsbruck kan Dynamo in een vierkamp met het Hypo Tirol, het Oekraïense SC Prometey Dnipro en het Finse Sastamala een eerste stap zetten naar kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. “Ik geef ons een goede kans om de volgende ronde te halen”, aldus een optimistisch gestemde Strikwerda.

De Stentor maandag 28 augustus 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *