Nieuwe start met nieuwe naam, nieuwe clubkleuren en nieuw logo; WKA Alexandria wil in de voetsporen treden van WKE

By | 7 september 2023

De voetballers van CSV Apeldoorn wonnen zaterdag de Apeldoorn Cup door in de finale competitiegenoot WSV met 2-0 te verslaan. Voor Alexandria betekende het toernooi dat afgelopen week op de velden van eersteklasser WSV plaatsvond een nieuwe start. Na een aantal jaren zonder eerste elftal wil de kersverse vijfdeklasser onder leiding van trainer Stephan Quack de komende jaren de weg omhoog inzetten.

Het wiel opnieuw uitvinden hoeven ze bij de 123-jaar oude volksclub uit Apeldoorn-Zuid niet. In het nieuwe clublogo staat een wiel afgebeeld: het wiel van een woonwagen. Die afbeelding verwijst naar de naam die de vereniging eerdaags aanneemt. De ledenvergadering moet die naamswijziging weliswaar nog officieel goedkeuren, maar dat is naar verwachting slechts een formaliteit. Wanneer dat gebeurt heet de voetbalclub van Nagelpoel voortaan niet meer ASV Alexandria, maar WKA Alexandria, ofwel Woonwagenkamp Apeldoorn Alexandria.

Trainer Quack legt uit dat die naam de verbondenheid symboliseert met De Haere, het tussen Wenum-Wiesel en Vaassen gelegen woonwagenkamp. De nieuwe tenues hebben bovendien dezelfde kleuren als die van het voormalige FC De Haere: geel en blauw. “Het nieuwe bestuur bestaat allemaal uit de jongens van de reis. Ze komen allemaal van de Haere. We willen een beetje WKE achterna. Op termijn naar de tweede klasse zou mooi zijn”, licht Quack kort toe de voormalige algeheel amateurkampioen uit Emmen als voorbeeld te zien.

Het zegt in principe weinig dat bij de eerste presentatie aan het Apeldoornse voetbalpubliek alle drie de wedstrijden uitdraaiden op een nederlaag. Uitslagen zijn in de aanloop naar een nieuw seizoen niet zaligmakend. Op het vertoonde veldspel viel niet zoveel aan te merken. In de met 2-0 verloren Apeldoorn Cup-ouverture tegen SV Orderbos deed de formatie uit Apeldoorn-Zuid voetballend weinig onder voor de twee klassen hoger acterende tegenstander. Verliezen van het o23-elftal van WSV, zoals dinsdag, is geen schande. De WSV-reserves zouden in elke vierde- of vijfde klasse met standaardteams met speels gemak bovenin meedraaien. Bij het afsluitende duel tegen vierdeklasser SC Klarenbeek (1-4) had Alexandria veruit het meeste balbezit.

Quack begint met een selectie van 22 spelers, waaronder in totaal negen die met hem meekwamen van zijn vorige club, aan het seizoen in de vijfde klasse B. Het aanwezige spelersmateriaal rechtvaardigt enig optimisme wel. Voetballend vermogen bezit het nieuwe Alexandria volop. Misschien zelfs wel iets té veel. Weinig andere vijfdeklassers beschikken over balvirtuozen van het kaliber Rachid Boughalab, Ismar Maglajlic of Mourad Kasrioui, zaterdag toevallig alle drie om uiteenlopende redenen niet van de partij. Een type-Johan Masselink, al sinds gezamenlijke Apeldoornse Boys-tijden zijn assistent, zou Quack daarentegen wel goed kunnen gebruiken. Een aanjager. Iemand die zijn medespelers scherp houdt.

Vehim Begovic, zaterdag tijdens het afsluitende Apeldoorn Cup-duel aanvoerder, heeft er alle vertrouwen in dat Alexandria komend seizoen gaat meestrijden om de titel. “Wij moeten eigenlijk wel kampioen worden”, vindt de 23-jarige centrale verdediger, die laatstelijk actief was bij zondagvierdeklasser TKA. Aan de nederlagen bij de Apeldoorn Cup tilt hij niet zo zwaar. Tot aan de competitiestart heeft op 23 september tegen ZVV ’56 heeft Alexandria volgens Begovic nog tijd genoeg om beter ingespeeld te raken. De schoonheidsfoutjes moeten er tot dan uit. “Er wordt te veel gebreid en in de counter zijn we kwetsbaar.”

De Stentor maandag 28 augustus 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *