Met Robbert Alink heeft Draisma Dynamo een reispartner op Champions League-niveau; Connect DMC regelt elke sport- en zakentrip tot in de finesses

By | 3 oktober 2023

Zo op het eerste gezicht hebben de voetballers van het IJslandse Breidablik, businessclubleden van Ajax en het meest gelauwerde clubvolleybalteam van Nederland weinig met elkaar gemeen. Wanneer ze op reis gaan, treedt Robbert Alink echter op als de verbindende factor. Connect DMC regelt sport- en zakenreizen voor iedereen tot in de kleinste details. Voor alle klanten, ongeacht waar ze vandaan komen, is de Apeldoornse reisorganisator een partner op Champions League-niveau.
 
Op zijn eigen LinkedIn-pagina omschrijft de eigenaar van Connect DMC zichzelf als een ‘gepassioneerde travel manager’. Als kleine jongen wilde de 36-jarige Apeldoorner eigenlijk sportleraar worden. De bal rolde voor Robbert Alink evenwel in een iets andere richting. “Het organiseren heeft er bij mij altijd al ingezeten. Op de middelbare school was ik al betrokken bij het organiseren van schoolfeesten”, zo vertelt hij hoe van een hobby een professionele bezigheid maakte.
 
Met zijn Bachelor op zak kon de pas afgestudeerde student Management, Economie, Recht- en Vrijetijdsmanagement aan de slag bij de OAD. Als medewerker van de afdeling Sport & Event kreeg hij zowel Ajax als de KNVB in zijn portefeuille en vond hij zijn weg in de dynamische wereld van de sport- en sponsorreizen. Na het faillissement van de touroperator uit Holten trad Alink als travel manager in dienst bij de nieuwe reispartner van de voetbalbond. In die hoedanigheid droeg hij de verantwoording voor de reisbehoeften van alle vertegenwoordigende elftallen van de KNVB en hun aanhang.
 
Teams, bestuursleden, zakelijke relaties, supporters en mediavertegenwoordigers beleefden mede dankzij zijn inspanningen onvergetelijke buitenlandse trips. Wat hun bestemming ook was, Robbert Alink zorgde ervoor dat het de reizigers aan niets ontbrak. “Bijna negen jaar lang heb ik reizen mogen organiseren. Naar het WK in Brazilië in 2014 tot aan kwalificatiewedstrijden in IJsland en Kazachstan”, duidt de professionele globetrotter aan hoe hij in de loop der tijd heel wat Airmiles bij elkaar fietste.
 
In 2019 begon Alink voor zichzelf. Sindsdien brengt hij onder de naam Connect DMC – de letters DMC staan voor Destination Management Company – zowel professionele sportteams, VIP’s en sponsors, mediavertegenwoordiger als supporters naar elke gewenste bestemming. Connect DMC levert maatwerk voor verblijf en vervoer naar wedstrijden of trainingskampen. Connect DMC gaat tevens voor een money can’t buy-ervaring op het gebied van zakelijke groepsreizen en -events. In problemen denkt Alink niet, voor alles bestaat in zijn optiek een passende oplossing.
 
De coronajaren kwamen ook voor de pas gestarte ondernemer ongelegen. Alink liet zich er zijn eigen reis niet door onderbreken. “Het bijzondere aan sport en vooral voetbal is dat het eigenlijk altijd wel doorgaat. Door corona kwam heeft alles bijna een half jaar stilgelegen. Ik heb de tijd gebruikt om te netwerken. Zorgen dat ik in beeld bleef bij mijn partners. Gelukkig kwam het voetbal weer redelijk snel op gang en is inmiddels weer alles bij het oude.”
 
Sinds een jaar trekt ook Draisma Dynamo profijt van de kennis en expertise van Connect DMC. Naar Skopje, Lissabon en Belchatów hielp Alink Redbad Strikwerda en zijn pupillen op weg. “Draisma Dynamo had wat hulp nodig bij de Europacupwedstrijd naar Macedonië. Ik heb toen meegeholpen bij het regelen van de vluchten. Voor de uitwedstrijden bij Benfica en in Polen heb ik de hotels ook geregeld. Ik ben dag in dag uit bezig met het uitzoeken van vliegopties. Ik loop er niet voor weg. Ik doe niets anders”, maakt de kwartiermaker duidelijk dat het boeken en organiseren van Draisma Dynamo’s Europese uitstapjes bij hem in bekwame handen is.
 
De directeur van Connect DMC hoopt ooit nog wat verder gaan. “Het lijkt mij leuk om in de toekomst met leden van de businessclub van Dynamo naar een Europese uitwedstrijd te gaan. Het zakelijke in combinatie met zo’n wedstrijdbezoek draagt echt wel bij aan het verbeteren van de onderlinge contacten. Je ontmoet elkaar dan toch in een wat andere omgeving.”

Voor elke groep stelt Connect DMC programma’s samen die zijn toegespitst op de eigen specifieke wensen en verlangens, garandeert Robbert Alink. “Voor een team kijk je naar de faciliteiten in een hotel. Voor een businessclub maakt het niet zoveel uit of er zalen in een hotel zitten. Het zoeken naar een leuk restaurant om gezellig te gaan borrelen buiten het hotel is zo gevonden. Bij het faciliteren van een team staat voor mij voorop dat ze kunnen presteren. Dat is voor mij het belangrijkste. En dat moet op een professionele manier gebeuren. Bij teams die met ons willen werken is bovendien standaard iemand van ons aanwezig die zo’n team gedurende het verblijf begeleidt. Zodat ze één vaste contactpersoon hebben die als aanspreekpunt fungeert.”

De stelregel van Robbert Alink is dat alles altijd tot in de puntjes geregeld moet zijn. En hoewel hij zijn handen daar al meer dan vol aan heeft, hoopt hij er in de nabije toekomst met Connect DMC wat meer werk van te kunnen maken om zakelijke reisgezelschappen op bijzondere plekken op bijzondere belevenissen te trakteren. “Wat ik nu doe heeft voor negentig procent betrekking op voetbal. Bestuur- en sponsorreizen hebben ook veel raakvlakken met de incentive reizen die ik organiseer. Dat zou ik graag in de nabije toekomst wat meer oppakken. Om dat van de grond te krijgen, moet ik er vooral tijd in investeren.”

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2023 / Foto Imre Csany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *