Van ZVV ’56 afkomstige doelman meteen in het diepe gegooid bij AGOVV; Penaltykiller Ralph Bultman wil het zijn trainers moeilijk maken

By | 3 oktober 2023

Als vervanger van vaste keeper Patrick Jansen eiste Ralph Bultman een hoofdrol op tegen SVI. Door een strafschop te stoppen voorkwam de 23-jarige sluitpost dat AGOVV op een vroege achterstand kwam. De van ZVV’56 overgekomen doelman stond zodoende aan de basis van de eerste competitiezege van de Apeldoornse zaterdagtweedeklasser.

Na de klassieke valse start van een week eerder bij WVF had AGOVV tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde SVI wat recht te zetten. In Westenholte verloren de Blauwen vooral van zichzelf. Van csv Apeldoorn winnen voor de beker is leuk en aardig, juist tegen kwalitatief mindere tegenstanders zal er ook arbeid en strijd moeten worden geleverd. Het gemis van steunpilaren Patrick Jansen en Steven van Es, die op de eerste speeldag ontbraken, kon evenmin als excuus worden aangedragen.

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen stond Van Es weer aan de aftrap. Zoals vaker was AGOVV’s clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen beslissend voor zijn ploeg. De jaren lijken maar geen vat te krijgen op de 37-jarige routinier. Met zijn twee goals plaveide de oude meester de weg naar de eerste driepunter van de nieuwe voetbaljaargang

Dankzij Ralph Bultman keek de thuisploeg bij de openingstreffer niet al tegen een achterstand aan. In aansluiting op de verloren competitieouverture, waarin hij aan de vier tegentreffers weinig blaam trof, nam de nieuweling opnieuw de plek bij AGOVV onder de lat in. Nu eerste keus Patrick Jansen komend weekend weer beschikbaar is, ontstaat er een luxeprobleem voor de technische staf. Door al in de zesde minuut de strafschop van Brummel te pareren bewees Bultman derhalve niet alleen zijn ploeg, maar vooral zichzelf een prima dienst.

De penaltykiller had nadien wel zijn twijfels of Julia Vermeer, de jongedame met de fluit, de strafschop voor SVI terecht had toegekend. “Zij vond dat het een handsbal was en legde de bal daarom op de stip. Er werd ook iemand van ons weggeduwd. Ze zat dus twee keer mis. Het is dan mijn taak om de bal tegen te houden. Dat deed ik. Sinds mijn komst naar AGOVV heb ik nog geen penalty doorgelaten. Voor de Apeldoorn Cup tegen Columbia ook al niet”, merkte Bultman fijntjes op dat hij in Blauwen-dienst tot dusverre onpasseerbaar is vanaf elf meter.

De basisbeurten van de afgelopen weken smaken naar meer, geeft de 1,92 meter lange onderwijsondersteuner eerlijk toe. Hij weet echter ook dat hij niet de status geniet van de meer ervaren Jansen, die al jarenlang te boek staat als één van de meest betrouwbare keepers ter plaatse. Bultman kent z’n plaats, al wil dat niet zeggen dat hij niet alles in het werk zal stellen om zijn huidige basisplaats te behouden.

Bultman wil de kansen pakken die hij krijgt. “Behalve de eerste twee competitiewedstrijden heb ik ook de tweede en derde wedstrijd in de beker gekeept. Ik hoop dat ik deze lijn mag doorzetten. Ik ben in de eerste plaats naar AGOVV gekomen om te leren. Van Patrick leer ik ook veel. Er is sprake van een gezonde concurrentiestrijd. Ik ben realistisch, maar dromen mag altijd. Ik wil laten zien dat ik het niveau aankan. Ik wil het de trainers moeilijk maken. Wie er tegen DOS Kampen in de goal staat, is verder aan de trainers. We zien het wel.”

Jos Dietrich, die dit seizoen samen met Jerry Cooke de scepter zwaait op Berg en Bos, verklaarde tevreden te zijn met hoe de vervanger van Jansen zich manifesteert. “Het is altijd lekker wanneer je twee goede keepers hebt”, liet de trainer nochtans in het midden wie de komende wedstrijd het AGOVV-doel hoedt.

Bultmans tweelingbroer Cedric maakt overigens deel uit van de selectie van csv Apeldoorn. “We hebben eigenlijk nooit echt samengespeeld. Wie weet, komt het daar ooit nog eens van. Misschien komt hij ook wel naar AGOVV”, hoopt de keeper in de nabije toekomst nog eens samen met zijn broer in één elftal te staan.

De Stentor maandag 2 oktober 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *