Technische staf AGOVV is voorlopig nog niet uitgepuzzeld

By | 6 november 2023

Bij een door de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen uitgeschreven verkiezing kwam de presentatiegids van AGOVV als op één na mooiste in zijn soort uit de bus. De presentatie van het eerste elftal van de tweedeklasser laat daarentegen tot dusverre te wensen over. Tegen Hierden leden de Apeldoorners alweer hun vijfde competitienederlaag.

In de bekroonde seizoensgids wees trainer Jos Dietrich, die dit seizoen met Jerry Cooke de scepter zwaait op Berg en Bos, er al op dat het wat tijd vergt alvorens alle puzzelstukjes op de juiste plaats liggen. Met slechts één zege uit de eerste zes duels in het nog altijd prille seizoen kent het AGOVV van het duo Dietrich en Cooke qua resultaten een belabberde start. Vooral in de afwerking scoort de ploeg in de eerste weken van het nieuwe voetbaljaar een dikke onvoldoende.

En dat is best wel opmerkelijk. Er zijn namelijk weinig Apeldoornse clubs die meer scorend vermogen in huis hebben dan AGOVV. Steven van Es, Maikel van der Wijk, Fedde Timmer en Marco Bosz zijn in de nieuwe competitie echter nog te weinig op schot. Tegen DOS Kampen en FC Horst creëerden de Blauwen nagenoeg geen kansen, in de meest recente uitwedstrijd bij IJVV grossierden ze juist in het missen ervan. De juiste afstemming in het elftal ontbreekt vooralsnog

Tegen de lijstaanvoerder uit Hierden, die met de volle buit van vijftien punten uit vijf wedstrijden naar Apeldoorn kwam, zaten Maikel van der Wijk en Senna Exalto, het aanvallende talent van wie menigeen bij de club hoge verwachtingen heeft, zich te verbijten op de reservebank. Voetballend deed AGOVV nauwelijks onder voor de lijstaanvoerder. Weggespeeld werd het zeker niet. Scoringsmogelijkheden waren er evenwel ook zaterdag te weinig om aanspraak te mogen maken op winst. Hierden had daarentegen aan het verzilveren van één kans genoeg om de ongeslagen status vast te houden.

Ook voor Joey Bosz, een van de oudgedienden in de gelederen van de Blauwen, blijft het gissen naar waarom AGOVV van de zes tot dusverre gespeelde competitieduels er pas één winnend afsloot. “Vorige week bij IJVV hadden we dik moeten winnen. Tegen Hierden is het veel lastiger voetballen. Zij hebben een sterke ploeg. Het is zonde dat we opnieuw verloren hebben. Er had misschien wel een punt ingezeten. Onder de nieuwe trainers is ons spel wat tactischer geworden. We zijn nog een beetje zoekende en we hebben het geluk ook niet echt mee. We kunnen best goed voetballen, maar moeten het wel zelf afdwingen”, meent Bosz.

In een dubbelinterview dat hij samen met tweelingbroer Marco gaf voor de presentatiegids van de club had de middenvelder al laten doorschemeren dat promotie naar de eerste klasse veel te hoog gegrepen is. Met handhaving stellen de broers zich al tevreden. Die mening is hij nog altijd toegedaan. “We zitten in een heel zware klasse. We moeten bij de eerste acht eindigen. Dat moet wel lukken”, gelooft Bosz wel dat de noodzakelijke punten er de komende weken en maanden gaan komen.

Jos Dietrich kijkt ondertussen verder dan alleen naar de tegenvallende uitslagen. “Aan de bal doen we leuke dingen, maar het zit hem ook in een stukje discipline. Wat ik heel belangrijk vind is dat de jongens hun taken uitvoeren in het veld. Dat hebben ze vandaag goed gedaan. Hierden kwam er door de as niet doorheen. Hierden zit goed in elkaar. Tegen IJVV kregen we veel meer ruimte. Hierden zit er meteen bovenop. Kijk je naar de kansenverhouding, dan lag die ongeveer gelijk. Ik ben ook heel blij dat Fedde Timmer weer hele wedstrijden kan spelen. Natuurlijk gaat het om de punten, maar ik zie echt wel groei”, gelooft AGOVV’s trainer dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens zijn ploeg verzorgd voetbal gaat koppelen aan resultaten.

Al gaat het finetunen niet van de ene dag op de andere, beseft Dietrich. “Als trainer ben je altijd aan het puzzelen.”

De Stentor maandag 6 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *