Luuk Bouwmeester heeft met Robur nog alles te winnen op de zondag

By | 21 november 2023

Stephan Panman vierde zaterdag zijn 53e verjaardag. Met de 2-1 zege op AZC gaven de spelers van Robur et Velocitas hun assistent-trainer het best denkbare verjaardagscadeau. Wat matchwinner Luuk Bouwmeester en zijn ploegmakkers tegen de ongeslagen koploper vooral aantoonden, is dat de naar het zaterdagvoetbal overstappende derdeklasser nog alles te winnen heeft op de zondag.

Thijs Eijkelkamp kon er maar geen genoeg van krijgen. Waar de scheidsrechter alle extra tijd vandaan haalde, was niet alleen de ongeduldig naar het eindsignaal verlangende Robur-aanhang een raadsel. Pas nadat de leidsman het na bijna dertien minuten blessuretijd welletjes vond en voor de laatste keer op zijn fluit blies, konden de Roburianen eindelijk hun welverdiende felicitaties in ontvangst nemen.

Dat de Apeldoorners de tot aan dit weekend ongenaakbare lijstaanvoerder de eerste competitienederlaag bezorgden, was vooral vervelend voor de tegenstander. Bij een gelijkspel had AZC zich verzekerd van de eerste periodetitel in de derde klasse B. Nu dreigt het dat startbewijs aan de nacompetitie om promotie zelfs te verspelen aan Witkampers. Wat voor Robur zelf vooral van belang was, is dat het door de zege de achterstand op AZC terugbracht tot twee punten en zich stevig nestelt in de top van de rangschikking. Over de mislukte competitiestart bij SV Orderbos praat aan de Anklaarseweg niemand meer na de vierde opeenvolgende driepunter.

Met een even belangrijke als fraaie kopgoal was Luuk Bouwmeester na afloop de gevierde man. Op slag van rust werkte de Robur-spits de bal uit een vrije trap van Luca Hendriks, de maker van de 1-0, met zijn hoofd met uiterste precisie langs AZC-doelman Nardo van de Broek. Het bleek de winnende goal. Robur mocht het zichzelf aanrekenen dat het nog zolang in onzekerheid verkeerde over de drie punten. Door kansen op een derde of zelfs vierde treffer niet te verzilveren,  bleef het spannend totdat ook de scheidsrechter om zeven minuten over vier in de gaten kreeg dat het hoog tijd was om ermee te stoppen.

“We hebben hetzelfde gespeeld als altijd. We zijn vol druk blijven zetten. Dat zijn ze duidelijk niet gewend. Elke tegenstander zakt alleen maar in tegen AZC. Bij die goal ging ik naar de tweede paal en kreeg ik de bal goed op m’n hoofd. Het is jammer dat we in de tweede helft niet die 3-1 wisten te maken. We hadden pech met een bal op de paal en ook hadden we een penalty moeten hebben”, maalde de 20-jarige doelpuntenmaker na afloop niet om de gemiste kansen.

Met de op zijn vijftiende van het Twellose Voorwaarts naar de Anklaarseweg verhuisde Bouwmeester lijkt de derdeklasser de afmaker in huis te hebben die het afgelopen seizoen zo node miste. “Eigenlijk ben ik helemaal geen spits. In principe ben ik linksbuiten. Maar toen er in de o17 een keer geen spits was, hebben ze mij daar maar neergezet. Sindsdien sta ik op die positie en scoor ik ook. Dit was mijn vijfde goal in de competitie. En met de beker erbij zit ik al op elf. Hoeveel ik er nog ga maken is een goede vraag. Ik hoop dat er nog een aantal bij gaan komen. Met onze keeper heb ik een weddenschap afgesloten dat ik er dit seizoen twintig maak. Als me dat lukt, krijg ik van hem een kratje bier”, verheugt de aanvaller zich op een schuimende apotheose van het laatste seizoen met Robur in het zondagvoetbal. 

De scherpschutter houdt de tweede klasse nadrukkelijk in het vizier. “Wij kunnen van iedereen winnen, we zijn nog niet klaar op de zondag.”

De Stentor maandag 20 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *