Volleybalsters Dynamo vol goede voornemens, mét nieuwe trainer

By | 22 december 2023

De volleybalsters van Dynamo gaan vol goede voornemens het jaar 2024 in. Een nieuwe hoofdtrainer moet de Apeldoornse eredivisionist na het voortijdige vertrek van trainer/coach Arjen Schimmel naar de play-off loodsen.

De Dynamovrouwen pakten na de scheiding met Schimmel de draad weer op. Op de zeges tegen Voltena en Somas Activa volgde zaterdagavond een nederlaag bij VC Sneek. Dat verlies was misschien ingecalculeerd, maar Dynamo maakte het de koploper knap lastig. Het sleepte er bijna een vijfde set uit, capituleerde pas met 28-26 in de vierde set. “Eigenlijk hebben we twee wedstrijden gespeeld. De tweede wedstrijd begon pas in de derde set. Ik heb voor die set gezegd dat ik trots wilde zijn en lef wilde zien. Achteraf was er sprake van trots, lef en teleurstelling”, verklaarde interim-coach Jorg Radstake.

Schimmel, die de uiterst talentvolle maar evenzo grillige ploeg anderhalf seizoen onder zijn hoede had, nam vrijdag afscheid van de spelersgroep die niet met hem verder wilde. Een oplossing voor het trainersvraagstuk lijkt aanstaande. De Stichting Topvolleybal Dynamo onderhandelt met potentiële opvolgers. Radstake gaat er vanuit dat hij op zaterdag 23 december voor de beker tegen Peelpush voor het laatst de honneurs waarneemt. Hij behoort zelf niet tot de kandidaten. Vanwege drukke werkzaamheden buiten het volleybal kan Schimmels voormalige assistent niet de tijd vrijmaken die het vergt om het team waarin zijn dochter Carlijn het spel verdeelt te begeleiden en te coachen.

“De onrust die er was, is pas van een week geleden. Gevoelsmatig lijkt het al langer terug. Dat heeft wel de rust teruggebracht. Er zijn de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd. Daarin kwamen we samen tot de conclusie dat dit de beste oplossing was. Er is een shortlist gemaakt van trainers die zich gemeld hebben. Ik verwacht dat we voor de Kerst een nieuwe hoofdtrainer hebben. Ik reken erop dat de bekerwedstrijd tegen Peelpush mijn laatste wedstrijd wordt. Tot die tijd is het voor mij wel te doen”, sprak tussenpaus Radstake donderdagavond na de moeizame bevalling tegen laagvlieger Somas Activia.

Wat na de winstpartij tegen de door Schimmels voorganger Michael Beugelsdijk gecoachte tegenstander al duidelijk werd, is dat de speelsters zelf meer verantwoording moeten nemen. De dames vonden dat de chemie tussen groep en trainer verdwenen was. Ze mogen nu in de resterende duels van de reguliere competitie met daden hun gelijk onder bewijs stellen.

Captain Anna Zijl loopt niet weg voor die uitdaging.  “Voor ons is het nu vooral zaak om ons te focussen op ons eigen team. We zijn niet voor niets uit elkaar gegaan. Dat was een keus van beide kanten. Wij mogen namen noemen van trainers. Dat heb ik zelf ook gedaan. Maar uiteindelijk bepaalt het bestuur wie de nieuwe trainer wordt. Wat onze voornemens zijn voor 2024? Jeetje, dat vind ik een heel lastige vraag. Er moet wel altijd een doel zijn natuurlijk. De play-offs wil ik zeker halen.”

Radstake, tot slot. “Waar we staan, daar zijn de meiden zelf ook debet aan. We hebben de oproep gedaan dat ze op moeten staan en zelf de handschoen oppakken. Dat is bewust een andere aanpak. Zij bepalen de strategie en aan de hand daarvan maken we een wedstrijdplan. Ik denk dat dat de groep sterker gaat maken. Ik vind nog steeds dat je ambities moet hebben. We moeten echter niet gefrustreerd raken wanneer we niet bij die eerste vier komen. Via de B-Poule kunnen we de play-offs ook halen. Er is nog van alles mogelijk. Wij willen dit seizoen zo lang mogelijk door blijven volleyballen.”

De Stentor maandag 18 december 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *