Verleden, heden en toekomst komen samen voor Richard Karrenbelt

By | 25 januari 2024

De thuisnederlaag tegen titelkandidaat SDC Putten maakte voor WSV een einde aan een serie van acht wedstrijden zonder nederlaag. Het aanstaande verlies van trainer Richard Karrenbelt weegt waarschijnlijk zwaarder voor de Apeldoornse eersteklasser.

Karrenbelt maakte afgelopen week bekend dat hij zijn club na slechts één seizoen alweer gaat verlaten en na de zomer aan de slag gaat bij derdedivisionist VV Staphorst. Van een donderslag bij heldere hemel wil Remco Kalksma niet direct spreken, de voorzitter van de afdeling voetbal van de omnisportvereniging WSV zegt het vertrek van de trainer wel te betreuren. Na Karrenbelts terugkeer op het oude nest was de clubleiding ervanuit gegaan dat dat voor langere tijd zou zijn.

“We zijn teleurgesteld, maar ik snap het wel. Staphorst is een stapje hoger en het is mooie club. Wij zijn wel trots op waar we staan. Daarin zie je wel de hand van Richard. Ik denk dat het voor Richard best een lastige keuze was om te maken. Komend jaar is hij vijftig jaar lid. Als je zo lang lid bent, ben je natuurlijk wel een echte WSV’er”, vindt Kalksma.

De scheidende WSV-trainer beaamt dat. “Het was inderdaad geen makkelijke beslissing. Ik had dit zelf ook niet verwacht. Ik ben 56. Zo’n kans om terug te keren in de top van het amateurvoetbal krijg ik op mijn leeftijd niet meer. En dan ook nog eens bij de club die op mijn verlanglijstje stond. Het is heel simpel. Als jij in het dagelijks leven een baan aangeboden krijgt in een hogere functie, dan ga je ook praten. Was het een andere club geweest, dan had ik het niet gedaan. Dan was ik bij WSV gebleven. Maar als tegenstander heb ik een zwak gekregen voor Staphorst. Leuke mensen. Altijd strijd leveren. Na ons eerste gesprek werd ik nóg enthousiaster”, aldus Karrenbelt.

Veel voetbaltrainers maken graag cirkels rond, de voormalige oefenmeester van SC Genemuiden en SV Urk houdt het bij driehoeksverhoudingen. “Je hebt het driehoekje Genemuiden-Urk-Staphorst. Twee van die clubs heb ik al gehad. Ik heb er een olifantenhuid gekregen. Die clubs zijn van de supporters. Het fanatisme van de mensen vind ik mooi. Dat ze boos op mij zijn als we verloren hebben, fantastisch toch. Ik zit graag onder de supporters. Ik ben een trainer die zichzelf niet verkoopt. Ze moeten me nemen zoals ik ben. Na mijn gesprek van vorige week woensdag met enkele spelers heb ik voor mezelf besloten het te doen. Nadat de club het bekend maakte, kreeg ik meer dan 500 reacties op allerlei sociale media. Dit past echt bij jou, vindt bijna iedereen”, is de trainer bij met alle steunbetuigingen.

Goed afsluiten met WSV geldt voor de Apeldoorner als een vanzelfsprekendheid. Niemand hoeft zich zorgen te maken dat zijn aandacht verslapt. “Dit wordt mijn 26e jaar als trainer. Waar ik ook zit, ik blijf altijd tot de laatste seconde gif geven. We gaan volle bak door”, wil de ‘oer-stierenvechter’ zijn grootste voetballiefde hoe dan ook als eersteklasser achterlaten.

Alvorens hij zich om zijn toekomstige club ontfermt confronteert het heden Karrenbelt in de eerste voetbalweekenden van 2024 eerst met twee clubs waar hij in het verleden werkte. Na SDC Putten, dat hij vanaf 2006 vier seizoenen onder zijn hoede had, wacht komend weekend de prestigestrijd tegen CSV Apeldoorn. Hij verheugt zich op een terugkeer bij de plaatsgenoot, die hij in de jaargangen 2013-2014 en 2014-2015 trainde. “Net als in Putten voel ik me ook bij CSV altijd welkom. Ik word er altijd netjes ontvangen. Ik gun ze het beste, behalve in die negentig minuten tegen ons”, lacht de WSV-trainer.

Gesprekken over de opvolging van Karrenbelt en zijn assistent Joren Waardenburg, die trainer wordt bij vierdeklasser Albatross, zijn aanstaande. “Ik heb inmiddels telefonisch contact gehad met een aantal kandidaten”, verwacht voorzitter Kalksma spoedig duidelijkheid.

Nieuwe koploper SDC Putten tankt vertrouwen voor topper tegen RKHVV

SDC Putten is 2024 voortvarend van start gegaan. Door een 0-2 overwinning in de lastige uitwedstrijd bij WSV nestelde de ploeg van trainer Kwadjo Boateng zich zelfs voor even alleen aan kop van de eerste klasse G.

Er was een simpele verklaring voor dat SDC Putten drie punten kon uitlopen op de voornaamste rivalen. De duels van RKHVV en CSV Apeldoorn, die beide evenveel verliespunten hebben dan de Puttenaren, werden namelijk evenals de overige voor zaterdag vastgestelde wedstrijden afgelast. WSV – SDC was de enige ontmoeting in 1G die wel doorgang vond.

Door doelpunten van Ryannique Inge en Saber Charif namen de bezoekers de drie punten mee uit een koud Apeldoorn en werd vertrouwen getankt voor de topper tegen RKHVV, dat zaterdag te gast is aan de Putter Eng.

“In de eerste dertig minuten creëerden wij ontzettend veel kansen. WSV was vanuit de omschakeling twee keer gevaarlijk. Onze voorsprong was dik verdiend. In de tweede helft vond ik ons wat minder. Al kregen we gaandeweg wel steeds meer controle. Vlak voor de 0-2 maakt onze keeper een geweldige redding. Een minuut later valt die tweede goal. Voor ons was dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Het is altijd belangrijk om die te winnen. Daarom hebben we het goed gedaan”, was Kwadjo Boateng tevreden met het behaalde resultaat.

De winnende trainer zag desondanks ook wel enkele verbeterpunten. Vooral in de afwerking mag het wat hem betreft tegen RKHVV wel wat nauwkeuriger. “We moeten sneller een wedstrijd beslissen. Maar al met al ben ik wel tevreden. RKHVV staat ook bovenin, maar wij hebben het thuisvoordeel. We kennen ze wel. Zij hebben in de afgelopen periode alleen maar oefenwedstrijden gespeeld. Dat is toch een andere spanning dan bij een competitiewedstrijd”, vertrouwt Boateng erop dat zijn ploeg zaterdag een tikje kan uitdelen aan de directe concurrent in de titelstrijd.

De Stentor maandag 22 januari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *