Rode kaart komt beter SV Epe duur te staan bij bezoek aan Apeldoorn; Jansen en De Groot willen AGOVV niet met een degradatie verlaten

By | 1 februari 2024

SV Epe legde bij het bezoek aan AGOVV een prima wedstrijd op de mat. De drie punten gingen evenwel naar de Apeldoorners, die door de 1-0 zege de rode lantaarn in de tweede klasse H afgaven. Een strafschop en een rode kaart kwamen tien Epenaren duur te staan.

Oudere voetballiefhebbers uit Apeldoorn en Epe zullen nostalgische gevoelens moeilijk kunnen onderdrukken wanneer de beslissingswedstrijd ter sprake komt tussen AGOVV en SV Epe uit 1988. Voor zesduizend toeschouwers op een volgepakt Robur et Velocitas-terrein. Met als inzet promotie naar de eerste klasse. De Nieuwe Apeldoornse Courant en het Noord Veluws Dagblad kwamen destijds in de week voorafgaand aan dat legendarische kampioensduel zelfs met een speciale bijlage. Het waren andere, sportief betere tijden voor beide clubs.

Aan het begin van de tweede helft van het huidige seizoen hangt de vlag er voor de aloude rivalen een stuk minder rooskleurig bij. Aan promotie hoeven beide inmiddels naar het zaterdagvoetbal overgestapte tweedeklassers absoluut niet te denken. Zowel op Berg en Bos als op de Wachtelenberg draait het de komende maanden enkel om het overleven. Door de moeizaam tot stand gekomen zege wipt hekkensluiter AGOVV in elk geval voor één weekend over de Epenaren (en ook Heerde) heen.

Vanaf de strafschopstip scoorde Steven van Es de enige treffer. De rode kaart voor veroorzaker Maurits de Jong dwong de bezoekers ertoe de resterende 75 minuten in ondertal af te werken. Al vroeg menig bezoeker zich nadien af welk van de twee ploegen nou eigenlijk met tien man speelde. De gasten uit Epe hadden namelijk het betere van het spel. Toch waren ze aanvallend nauwelijks bij machte om Patrick Jansen serieus op de proef te stellen.

AGOVV’s keeper en aanvoerder, die aan het einde van het seizoen zijn handschoenen aan de wilgen hangt, zet alles op alles om zijn carrière als tweedeklasser af te sluiten. “Ik word in juni vader. Dan wil ik lekker thuis zijn. Ik wil in elk geval niet degraderen. We hebben nu twee wedstrijden op rij gewonnen en moeten de flow weer zien te pakken. We spelen het alleen slecht uit vandaag. Als we 2-0 maken, kan het ook maar zo 3-, 4- of 5-0 worden. Ik snap de frustratie bij Epe wel. Voor ons telde maar één ding: winnen”, kreeg de 34-jarige Jansen met AGOVV de drie punten waar hij zo naar snakte.

Ook Marlo de Groot, die eveneens gezinsuitbreiding verwacht, maakte afgelopen week zijn vertrek bij de Apeldoornse tweedeklasser bekend. De 27-jarige centrale verdediger gaat na de zomer bij eersteklasser RKHVV voetballen. Samen met zwager Jamarro Diks. “We krijgen een kleine. Dan is ieder extraatje natuurlijk altijd welkom”, grapte hij. Er serieus aan toevoegend: “Maar dat is niet de reden dat ik wegga. Sportief gezien wil ik het graag nog een keer hogerop proberen.”

Evenals Jansen wil hij zich als afscheid koste wat kost handhaven met AGOVV. “Het was vandaag voor ons aanhaken of afhaken.”

Epe’s trainer Marcel van Walderveen baalde naderhand logischerwijs van de zware sanctie die van zijn elftal en tiental maakte. Het vertoonde spel van zijn ploeg biedt hem nochtans voldoende aanknopingspunten om de komende weken met enig vertrouwen tegemoet te zien. “Na die rode kaart waren wij beter, maar we staan wel met lege handen. Dat is zuur. We hebben de wedstrijd wel verloren, maar nog niet de oorlog”, blijft Van Walderveen erin geloven om alsnog met SV Epe van die onderste plaatsen weg te komen.

De Stentor maandag 29 januari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *