Weken van de waarheid breken aan voor Voorwaarts

By | 13 maart 2024

Door een kansloze 4-1 nederlaag bij WSV heeft Voorwaarts zichzelf dieper in de nesten gewerkt. Willen ze nog een kansje maken op behoud van het eersteklasseschap, dan worden de komende twee wedstrijden cruciaal voor Twellonaren.

Tegen WSV keek Voorwaarts al na twaalf minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Toen in de achttiende minuut keeper Patrick ter Mate met rood van het veld moest werd het helemaal een kansloze missie in Apeldoorn. Met keeperstrainer Daan Huiskamp onder de lat wist de rode lantaarndrager de schade beperkt te houden tot 4-1. Bruce Schotman gaf de score kort voor tijd nog een iets draaglijker aanzien voor de bezoekers.

“We nemen onvoldoende verantwoordelijkheid. Ik vraag me weleens af wat er in het hoofd van sommige jongens omgaat. Eentje komt er te laat. Eentje komt zelfs helemaal niet opdagen. Terwijl je nota bene weet dat dit een heel belangrijke wedstrijd voor ons was”, reageerde trainer Jürgen Schefczyk na afloop vol onbegrip.

Het gat naar de veilige achtste plaats lijkt nu al te groot om te overbruggen. Degradatie naar de tweede klasse afwenden kan desondanks nog altijd. Daartoe moeten moet Voorwaarts in de resterende negen duels een kloof dichten van drie punten met NSC Nijkerk en zeven met SC Bemmel.

Na een vrij speelweekend volgen daarom de misschien wel cruciale ontmoetingen in Bemmel en op eigen veld tegen NSC. “WSV heeft nu negentien punten. Daar komen we nooit meer bij. We spelen voor de nacompetitie. Dat kan nog”, weet trainer Schefczyk dat de komende twee wedstrijden tegen de directe concurrenten bepalend zijn voor het lot van zijn ploeg in de eerste klasse.