Hashtag #metbobnaardetop moet trending worden voor Dynamiovrouwen

By | 30 april 2024

Ernst Lettink beschouwt de halve finaleplek in de play-offs slechts als een tussenstation. De bevlogen teammanager wil met Dynamo structureel een rol van betekenis gaan spelen in de eredivisie volleybal bij de vrouwen. De hashtag #metbobnaardetop moet in de nabije toekomst trending worden.

Dynamo’s speelsters noemen hem liefkozend Bobbie. “Een paar jaar geleden kreeg iedereen een bijnaam. Mij zijn ze Bobbie gaan noemen. Van Ernst, Bobbie en de rest. Veel mensen kennen mij niet eens als Ernst. Als speelsters mij appen, dan is het: hé Bob… Die hashtag #metbobnaardetop heeft Benthe Wismans verzonnen”, legt de 54-jarige senior-adviseur verkeersmanagement van Rijkswaterstaat uit hoe hij met zijn Dynamovrouwen bezig is naam te maken.

Lettink durft zelfs hardop te denken aan bestorming van de Top 3 en deelname aan de Europa Cup. “Je moet altijd ambities hebben, maar je moet wel realistisch blijven. Wij willen graag verder professionaliseren, maar dat moet wel kunnen. We zijn drie jaar geleden begonnen met een plan. We zetten kleine stapjes. Als je mij vraagt naar wat mijn droom is, dan is het dat we ook overdag kunnen gaan trainen. In zo’n geval moet je die meiden wel compenseren.”

“Met een begroting van 2,5 ton word je kampioen. Dan kan je ook spelers halen. Maar dat is niet ons beleid. Wij doen het bij Dynamo met een minimale begroting en op onze eigen manier. We willen speelsters laten doorstromen. Met talenten uit Apeldoorn en omgeving. Van onze huidige selectie komen Luna Strikwerda, Britt van de Kooi, Carlijn Radstake en Aysha Meering allemaal uit de eigen opleiding. Onze B- en C-jeugd zijn kampioen van Nederland geworden. Er komen er dus nog meer aan”, zoekt de architect van het Dynamoteam continu naar de juiste mix.

Ontzorgen is het sleutelwoord. “Dynamo staat er goed op. Wat we nu merken, is dat speelsters zich vereerd voelen wanneer wij ze benaderen. Wel moeten ze zelf die intrinsieke motivatie hebben om bij ons te willen volleyballen. Wij betalen niets, wij ontzorgen wel. Dan moet je denken aan een auto, reiskostenvergoeding of huisvesting. We hebben nu vier auto’s rondrijden. Of we proberen te helpen bij het zoeken naar werk. Daar zijn we bijvoorbeeld voor Kirsten Knip mee bezig”, verklaart de Apeldoorner.

De recente successen onder vertrekkend trainer Harry van den Brink gaan niet ongemerkt voorbij. “In principe is aan al onze speelsters wel getrokken. Voor die vier die op de longlist voor het Nederlands team staan, komen vroeg of laat ook buitenlandse clubs. Uiteindelijk vliegen ze wel uit. Het zou mooi zijn dat ze tot die tijd bij ons een uitdaging zien. Dagmar Mourits was de eerste die heeft toegezegd dat ze zou blijven. Omdat ze het naar haar zin heeft. Voor Suus Gerritsen geldt hetzelfde. Dat Jet Kok van Zwolle komt, was wel een verrassing”, aldus Lettink, die eveneens setter Sanne Konijnenberg en libero Veerle Buchwald zag overkomen van de Overijsselse concurrent.

De voormalig topschutter van voetbalclub Groen Wit realiseert zich wel dat in eigen huis de mannenploeg voorlopig nog een streepje voor heeft. “Binnen Dynamo komen wij op de tweede plaats. De mannen staan op één. Die moeten kampioen worden en prijzen pakken. Dat wil niet zeggen dat we niet naast elkaar kunnen functioneren.”

De Stentor maandag 22 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *