Ondanks zuur verlies in tweede vijfsetter blijft opdracht hetzelfde voor Dynamo

By | 30 april 2024

Twee vijfsetters. Twee nipte nederlagen. Ondanks dat de volleyballers van Dynamo er in de eerste twee finalewedstrijden van de play-offs tegen Orion beide keren zó dichtbij waren, lijkt titelprolongatie ver weg.

Veel tijd om de nederlaag van zaterdagavond in de eerste finalewedstrijd in Doetinchem te verwerken kregen de Apeldoornse volleyballers niet. Nauwelijks een dag later stond in Omnisport duel nummer twee al op stapel. Evenals tijdens de eerste wedstrijd gaven beide finalisten elkaar geen duimbreed toe. Opnieuw besliste de winnaar van zowel de reguliere competitie als de A-poule de beslissende vijfde set met een neuslengte voorsprong. Nadat in een bloedstollende eindfase eerst al Duco Krook en Sjors Tijhuis fout serveerden, sloeg bij de stand 13-14 Dynamo’s Benjamin Jelle Bosma zijn opslag over de achterlijn. Een dure misser.

Het bracht de Doetinchemmers hun tweede zege. Wanneer zij woensdagavond de derde finalewedstrijd in hun eigen Achterhoekse topsporthal wederom in hun voordeel beslechten, onttronen zij de landskampioen van de afgelopen drie jaar en mogen zij zich na 2012 en 2019 voor de derde keer in hun bestaan ’s lands beste noemen.

Edvin Svärd baalde naderhand van de tweede verliespartij. Hij vond dat er meer had ingezeten. “We weten wat we moeten doen, maar we maken het niet af. In zo’n vijfde set kan het alle kanten op. Het was zelfs closer dan gisteren. Dat je dan toch weer verliest, is heel frustrerend. It’s all about how we kill it. They know how to kill a ball. Zij maken het wel af”, verzuchtte de Dynamo-libero dat de Doetinchemse opponent op de beslissende momenten in beide wedstrijden net dat kleine beetje koelbloediger was.

De 25-jarige Zweedse international, die voor het huidige seizoen van het Barneveldse SSS naar de Apeldoornse landskampioen kwam, wil nog niet vooruitlopen op of hij er een tweede seizoen bij Dynamo aan vastknoopt. Svärd bevestigt wel dat meerdere clubs naar zijn gunsten dingen. Orion, de tegenstander van Dynamo in de eindstrijd, behoort daar eveneens toe. “Er is interesse van een aantal clubs, maar er is nog niets concreets. We zullen het zien”, zegt Svärd zich eerst volledig te willen focussen op de resterende finalewedstrijden.

De race is naar zijn mening nog zeker niet gelopen. De 2-0 achterstand die Dynamo in het weekend opliep noemt hij vervelend, maar niet onoverkomelijk. In de halve finalereeks tegen Lycurgus maakten de Apeldoorners in een best-of-five serie al eerder een 2-0 achterstand ongedaan. Ondanks het zure verlies van zondag blijft de opdracht door Dynamo hetzelfde: drie wedstrijden winnen. “Tegen Lycurgus hebben we het ook omgedraaid. Dat kan nu weer gebeuren”, aldus een optimistische Svärd.

De Stentor maandag 22 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *