Vierdeklasser kan degradatie nauwelijks meer ontlopen na 1-4 verlies tegen Loenermark; Clubjongen Obbe van Zutphen blijft tot de laatste snik strijden voor Victoria Boys

By | 30 april 2024

Victoria Boys kan degradatie naar de vijfde klasse nauwelijks meer ontlopen na de 1-4 nederlaag tegen Loenermark. Het Loenense gezelschap blijft op haar beurt op koers voor een nacompetitieticket om promotie naar de derde klasse.

De gebroeders Berenschot stonden bij de thuiswedstrijd tegen Loenermark voor de allerlaatste keer aan de poort van het Victorstadion. Na zich jarenlang in weer en wind voor hun club te hebben ingezet namen beide trouwe vrijwilligers afscheid. Het onbaatzuchtige duo trok het toegangshek zondagmiddag symbolisch achter zich dicht.

Voor het eerste elftal van de vierdeklasser staat het hek daarentegen nog altijd op een kier. Een heel klein kiertje weliswaar, maar theoretisch kan Victoria Boys de zeven punten achterstand op het als negende geklasseerde Broekland nog altijd inlopen op de laatste drie speeldagen. De kans dat de Apeldoorners alsnog het vege lijf gaan redden via de nacompetitie wordt er niet bepaald groter op, zo was na de aframmeling tegen Loenermark ook tot Obbe van Zutphen doorgedrongen.

De 23-jarige middenvelder plofte na het laatste fluitsignaal teleurgesteld neer op de bank naast de dug-out. Van Zutphen moest het verlies tegen Loenermark even op zich in laten werken. “In de eerste helft kregen we genoeg kansen. Wanneer die bal op de paal bij de stand 1-3 er ingaat, krijg je weer de aansluiting. Het mocht helaas niet baten. Na onze overwinningen tegen Sallandia en Voorst verliezen we nu weer twee keer”, rekende de volbloed-Victoriaan voor dat handhaving een helse klus gaat worden. “Het ziet er somber uit, maar zeg nooit nooit. We blijven er voor vechten”,  

Zijn eerste seizoen als eerste-elftalspeler afsluiten met een degradatie, is vanzelfsprekend niet hoe hij het zich had voorgesteld. Ook in de vijfde klasse laat Van Zutphen ‘zijn’ club evenwel niet in de steek. “Ik speel al vanaf m’n vierde bij Victoria Boys. Ik woon hier achter. Daardoor ben ik hier ook gaan voetballen. In de jeugd heb ik Martijn Jongbloed al heel lang als trainer gehad. Het is een droom dat ik hem nu bij het eerste weer tegenkom. Je merkt dat hij bij Go Ahead Eagles zit. Daar leren we heel veel van. Martijn is een trainer én een vriend”, beschrijft de clubjongen zijn hechte band met de interim-trainer, die eind november Wilco Woutersen afloste.         

Martijn Jongbloed houdt het na seizoenseinde voor gezien en gaat zich in het nieuwe voetbaljaar weer volledig richten op zijn job in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Het toekomstig Hoofd Opleidingen van de eredivisionist noemt het belangrijk dat Victoria Boys spelers uit de eigen jeugd zoals Obbe van Zutphen langer aan zich weet te binden. Juist van talenten bij wie het oranjewitte-bloed door de aderen stroomt, moet de club het volgens hem de komende jaren hebben. De Victoria Boys die als kleine jongens al hun opwachting maakten moeten de mannen zijn die het eerste elftal in de nabije toekomst weer vanuit de vijfde klasse omhoogstuwen.

“Obbe maakte deel uit van een droomgroep die wij in de jeugd hadden. Ik heb die jongens vier of vijf jaar getraind en alle denkbare hoogte- en dieptepunten met ze meegemaakt. Obbe is een kind van de club. Evenals de meeste anderen. Jongens die hier eenmaal komen voetballen, blijven hier ook. Het zijn allemaal clubjongens. Na de nederlaag van vanmiddag wordt het heel moeilijk, maar er staat wél een ploeg. Iedereen werkt er knetterhard voor en zal er tot het einde toe voor blijven vechten”, merkt Jongbloed op dat er op de instelling van zijn spelers weinig valt aan te merken.

De Stentor maandag 29 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *