Robur et Velocitas schiet zich warm voor nacompetitie

By | 29 mei 2024

Dat het in de titelrace het onderspit moest delven tegen AZC, verandert niets aan de promotiedromen van Robur et Velocitas. Met de 9-0 monsterzege tegen het nog tegen degradatie vechtende SC Rheden schoten de gretige Apeldoorners zich alvast warm voor het aanstaande competitietoetje om promotie naar de tweede klasse.

Het kwam slecht uit dat de bediener van het scorebord op sportpark Kerschoten uitgerekend op deze Bevrijdingsdag een middagje vrijaf had genomen. Er was een telraam voor nodig om de score bij te houden. De 6-0 ruststand vormde slechts een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Het superieure Robur liet geen spaan heel van de arme tegenstander uit Rheden, die de handen mocht dichtknijpen dat het na een 90 minuten durende strafexpeditie niet met dubbele cijfers naar huis werd gestuurd.

De dag van PSV-supporter Djordi van der Hoop kon al niet meer stuk vanwege de landstitel van zijn favoriete club. Over de wijze waarop zijn eigen pupillen huishielden, kwam de trainer van Robur et Velocitas ook superlatieven tekort. “Na vandaag zijn we bijna zeker van de tweede plaats. Je kunt wel zeggen dat Rheden heel slecht was, maar je kunt ook zeggen dat wij het heel goed gedaan hebben. We hebben de tegenstander onze wil opgelegd, we hebben ze helemaal scheel getikt. Ik heb genoten van mijn ploeg. We bleven ze afjagen”, sprak Van der Hoop in aansluiting op de galavoorstelling van zijn ontketende ploeg.

Cyriel de Graaf sloot zich na afloop volmondig bij de woorden van zijn trainer aan. Nadat topscorer Luuk Bouwmeester binnen het uur de achtste goal van de thuisploeg liet aantekenen, haalde zijn trainer hem voortijdig naar de kant. “Ik was niet meer nodig”, lachte de routinier dat zijn medespelers het in het laatste half uur heel goed zonder hem afkonden. Over het uitblijven van een tiende treffer – of misschien zelfs wel meer – maalde in het Robur-kamp niemand. “Na drie verliespotjes was het vooral goed om weer te winnen”, oordeelde de centrale verdediger.

Een vijftal minuten voor het einde van de eerste helft deden de Rhedenaren Robur voor de enige keer pijn. Met uitgerekend De Graaf als degene die geraakt werd en daar luidkeels zijn ongenoegen over kenbaar maakte. “Het eerste tikje dat ik kreeg, gebeurde niet met opzet. Daarna werd ik bewust geslagen. Maar daar bood die jongen later zijn excuses voor aan”, blikte het slachtoffer kort terug op het voorvalletje waarbij de bezoekers eenmalig tegensputterden. Het viel totaal in het niet bij het pak slaag dat ze zelf incasseerden.

Met nog drie duels voor de boeg vergrootten De Graaf c.s. hun voorsprong op het als derde geklasseerde VDZ tot acht punten. De tweede plaats in de eindrangschikking betekent dat de winnaar van de tweede periodetitel de eerste ronde van de nacompetitie mag overslaan. Robur stroomt in dat geval in de halve finale in en heeft daarin als extra bonus het recht op een thuiswedstrijd. “Het zou wel lekker om die eerste ronde te kunnen skippen”, ziet de 29-jarige oudgediende een goede kans in dat de naar de zaterdag overstappende Apeldoorners dat nieuwe avontuur als tweedeklasser kunnen beginnen.

“Er is een nieuwe trainer gekomen en ook wat jeugd erbij. In onze speelwijze zetten we stappen. Al sinds het begin van het seizoen gaat het aardig. Wij zijn klaar voor de tweede klasse. De afgelopen twee seizoenen was het telkens net niet. Met deze groep heb ik er wel vertrouwen in dat het nu wel gaat lukken in de nacompetitie”, gelooft Cyriel de Graaf dat Robur et Velocitas het beste voor het laatst bewaart.

De Stentor maandag 6 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *