Henk-Jan van Beek zoomt met CSV Apeldoorn in op de vierde divisie

By | 29 mei 2024

Met zes punten voorsprong op het als tweede geklasseerde SDC Putten én een aanzienlijk beter doelsaldo staat CSV Apeldoorn op de drempel van het kampioenschap in de eerste klasse G. In het plaatselijke onderonsje met het tegen degradatie vechtende WSV kan zaterdagavond de terugkeer in de vierde divisie worden gevierd.

Henk-Jan van Beek is de afgelopen dagen druk bezig geweest om CSV-aanhangers te mobiliseren om de kampioenswedstrijd in groten getale te bezoeken. Op Facebook nodigt de gangmaker van CSV’s mediateam iedereen uit om in het roodgeel gehuld naar de Voorwaarts te komen. De 29-jarige contractmanager bij IncoNed, een inkoopcombinatie voor aannemers in verschillende sectoren, maakt zich al ruim tien jaar verdienstelijk voor zijn club. Sinds tweeënhalf jaar maakt hij als videoanalist zelfs officieel deel uit van de staf van het succesvolle eerste elftal.

Van Beek brengt CSV Apeldoorn volop in beeld. “Eric Spijker maakte samenvattingen van de wedstrijden. Ik ben daar ook bij betrokken geraakt. Met Adobe-programma’s heb ik het mezelf aangeleerd. We nemen alle wedstrijden van het eerste op. Eric doet nog altijd de thuiswedstrijden, uit film ik. Ik monteer ook de samenvattingen. Wij mogen best trots zijn op wat we doen. Bij ons in de afdeling doen alleen Bennekom en SDC Putten het ook. Onze samenvattingen worden op YouTube goed bekeken. We zitten boven de 1500 kijkers, met uitschieters naar wel 2000 of 2500”, vertelt Van Beek dat CSV online prima scoort qua kijkcijfers.

CSV’s technische staf maakt dankbaar gebruik van de videofragmenten die de leden van het mediateam aanleveren. “Onder Peter Boeve deed ik al het een en ander. Zijn assistent Mark Steur vroeg of ze de beelden die wij maakten konden gebruiken om te analyseren. Toen ben ik begonnen met het monteren van clipjes. Inmiddels zijn we acht jaar verder en zijn er veel meer programma’s bijgekomen die je daarin ondersteunen. Sinds de komst van Jan Kromkamp is het gebruik van de beelden een stuk intensiever geworden”, legt de leverancier van de beelden uit hoe hij nauw samenwerkt met de huidige hoofdtrainer.

Visualisering geldt tegenwoordig als een vast onderdeel op trainingsavonden. “Het is een stukje ondersteuning. Op dinsdag kijken we beelden terug van de voorgaande wedstrijd. Donderdags kijken we vooruit. Met beelden van de tegenstander. Over hoe zij opbouwen of naar wat ze doen bij dode spelmomenten. We proberen de spelers op deze manier zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik codeer de beelden. Jan Kromkamp maakt uiteindelijk een selectie van wat hij wil laten zien aan de spelers. Ik heb veel contact met Jan”, geeft de Apeldoorner hoog op van de oud-international en diens assistent Jan Michels.

De ijverige vrijwilliger reisde onlangs zelfs af naar Wijchen om opnames te maken van Woezik en WSV, CSV’s opponenten van de afgelopen en komende speeldag. Over waar de zwakke punten liggen van de om klassebehoud strijdende plaatsgenoot, houdt de ‘CSV-spion’ zich op de vlakte. “WSV stond in die wedstrijd al na een kwartier met 3-0 achter. Wat zaterdag voor ons belangrijk is, is dat we zelf heel goed zijn. Dat moet uiteindelijk resultaat opleveren”, is Van Beek overtuigd dat de kampioensvlag na de stadsderby in top gaat.

Hoewel hij weigert plaats te nemen op de stoel van de technische verantwoordelijke mensen, gelooft de videoanalist oprecht dat de aanstaande kampioen ditmaal niet na één seizoen alweer degradeert uit de vierde divisie. “Ik denk dat we ook volgend seizoen weer een goede selectie hebben. Wat ik mooi vind, is dat er met Pieter van der Straten, Ruben Katerberg en de van Go Ahead Eagles teruggekomen Bruno van den Dungen eigen jeugd doorstroomt. Maar met technische zaken houd ik me niet zo bezig. Dat ligt bij John Burghout en zijn team”, verklaart de specialist dat hij zich beperkt tot zijn eigen taken.

Zijn drukke baan weerhoudt Henk-Jan van Beek niet om zich in te spannen voor CSV. “Ik steek er veel tijd in, maar dat doe ik met alle liefde voor de club.”

De Stentor vrijdag 16 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *