Kampioen CSV Apeldoorn plant ditmaal een langdurig verblijf in de vierde divisie

By | 29 mei 2024

De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal. Dolblije spelers stormden linea recta naar hun supporters. Door de 2-3 zege bij plaatsgenoot WSV verzekerde CSV Apeldoorn zich van de titel in 1G en keert het na één seizoen terug in de vierde divisie. Reden genoeg dus voor een spontaan roodgeel feestje.

Omdat Apeldoorner en ex-CSV’er Jamarro Diks gelijktijdig in Huissen namens RKHVV met twee goals achtervolger SDC Putten de das om deed, had zelfs een nederlaag in de Apeldoornse stadsderby voor CSV al volstaan voor het kampioenschap. De koploper uit het Orderbos kon het voor bijna 1500 toeschouwer aan de Voorwaarts echter ook zonder hulp van anderen prima af. Al kostte het na een 0-3 voorsprong bij rust de nodige moeite om de drie punten over de streep te trekken.

Het geraamte staat. Om zich volgend seizoen op een hoger niveau staande te houden kan CSV desondanks wel wat extra vet op de botten gebruiken. Zo zou een afmaker die goed is voor vijftien goals of meer het leven in de vierde divisie en de kansen op het klassebehoud op voorhand al behoorlijk vereenvoudigen. Aan dat kaliber spelers hangt wel een prijskaartje. Bovendien wil CSV de sportieve ambities – deels gedwongen door financiële beperkingen – graag realiseren met talenten uit de eigen opleiding, zo benadrukt John Burghout

“In feite ontbreekt er niet zo heel veel aan om een stabiele vierde divisionist te worden. Wij zijn met opleiden bezig. Onze o23 is vandaag gepromoveerd naar de tweede divisie. Het is misschien wel de uitdaging om het met zoveel mogelijk jongens uit de eigen jeugd te doen. We hebben er al veel. In de huidige selectie zitten er vier of vijf die ik al in de D’tjes trainde. Zij zijn helemaal onderaan bij ons begonnen. Daarnaast zijn we ons ervan bewust dat we een aantal sterkhouders nodig hebben. Die zoeken we”, stelt het bestuurslid technische zaken alles in het werk om een goed uitgebalanceerde spelersgroep voor het komende voetbaljaar op de been te brengen.

Burghout is blij dat CSV’s vlaggenschip komend seizoen weer op divisie-niveau acteert. Tegelijkertijd vindt hij dat de hoogst spelende voetbalclub uit een ‘dorp’ met meer dan 170.000 inwoners best hoger mag spelen dan in ‘s lands op vier na hoogste speelklasse. Dat de beste Apeldoornse voetballers elders voetballen en niet bij CSV noemt hij simpelweg een geldkwestie.

Met trainer Jan Kromkamp heeft de kersverse vierdedivisionist in elk geval een kapitein aan het roer die zich door niemand van de ingeslagen koers laat afleiden. “Ik ben blij dat heel veel jongens hebben aangegeven dat ze blijven. Ik denk dat er nog één of twee bijkomen. Dit seizoen hadden wij het beste collectief. Daar zullen we het volgend jaar ook weer van moeten hebben. Aan mij is het om te zorgen dat ik het maximale uit die jongens haal. Daarnaast moet je ook streven naar een eigen identiteit. Zoals we het nu hebben, staat er een aardige mix”, verklaart de 11-voudige international dat hij het nieuwe avontuur in de vierde divisie vol vertrouwen tegemoet ziet.

Jan Michels zal hem daarbij voor het vijfde achtereenvolgende jaar terzijde staan. Kromkamps trouwe secondant twijfelde aanvankelijk aan een langer verblijf bij CSV, maar ging inmiddels toch overstag. “Ik heb een klussenbedrijf en ik kan mijn tijd maar één keer besteden. Maar als je voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioen wordt, dan wil je ook wel een nieuw seizoen in de vierde divisie meemaken. Het spelletje blijft hartstikke leuk en de combinatie met Jan loopt goed.”

Ook Michels gelooft dat CSV’s verblijf in de vierde divisie ditmaal niet tot één seizoen beperkt blijft. “Het klinkt cliché, maar de koppen moeten dezelfde kant op. Wil je een stabiele club worden, dan moet iedereen daaraan zijn steentje bijdragen. Zo zijn we dit jaar ook kampioen geworden. Dat is echt een teamprestatie geweest.”

De Stentor dinsdag 21 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *