WSV’er Toby Kuhnen wil niet als degradant terug naar Albatross

By | 29 mei 2024

Meer nog dan het verlies tegen kampioen CSV Apeldoorn deden WSV de resultaten van de naaste concurrenten in de strijd om handhaving pijn. Door de driepunters van NSC Nijkerk en Woezik is directe degradatie ineens een serieuze optie geworden voor de equipe van Richard Karrenbelt.

De Apeldoorners hadden zich eigenlijk al verzoend met het spelen van nacompetitievoetbal om behoud van het eersteklasseschap. Door de voor WSV tegenvallende uitslagen op de voorlaatste speeldag slonk de voorsprong op de rivalen uit Nijkerk en Wijchen tot één schamel puntje. Van het trio is er één gedoemd het al gedegradeerde Voorwaarts te vergezellen naar de tweede klasse. Karrenbelts team heeft weliswaar alles nog in eigen hand, maar moet met een bezoek aan het als tweede geklasseerde SDC Putten in het vooruitzicht serieus rekening houden met het ergste.

Het gaat te ver om te zeggen dat de tegenstanders WSV wekelijks overhoop spelen. De statistieken geven dit duidelijk aan. De derby tegen CSV betrof de dertiende competitiewedstrijd die WSV sinds de jaarwisseling afwerkte. Die reeks leverde slechts een zege op: de 4-1 tegen Voorwaarts op 3 maart. Liefst elf keer werd er verloren. Van die elf verliespartijen verloor WSV er welgeteld zeven met het kleinst mogelijke verschil. “Elke wedstrijd staan we goed, maar niet goed genoeg om dit door te zetten naar winst. We staan dan wel zo laag, maar we hebben een doelsaldo van maar min acht”, wordt Karrenbelt er behoorlijk moedeloos van dat het kwartje telkens weer de verkeerde kant opvalt.

Het tekent WSV’s trainer dat hij zich niet verschuilt achter de absentie van een handjevol geblesseerde stamkrachten. Het gemis van met name Paul Diesel, Mark Tuijtel en Mike de Beer betekent een gevoelige aderlating voor de degradatiekandidaat. Jean Matitaputty komt vanwege een uit de kom geraakte schouder mogelijk helemaal niet meer in actie. De van Groen Wit overgekomen aanvaller, die nauwelijks speeltijd afdwong, verlegt komend seizoen zijn aandacht volledig naar de zaal. De in het huidige seizoen in de zaal voor ZVV Ede uitkomende Matitaputty tekent een contract bij meervoudig landskampioen FC Eindhoven.

Op Toby Kuhnen kunnen WSV-trainers doorgaans wel altijd een beroep doen. De 28-jarige allrounder bracht tegen CSV met zijn 1-3 kort na rust de spanning terug in de wedstrijd. Het leverde hem een uitverkiezing tot ‘Man of the Match’ op, maar niet de punten waar WSV in de beslissende fase van het seizoen zo naar snakt.

“Voor CSV Apeldoorn vind ik het geweldig dat ze kampioen zijn geworden. Dat is goed voor het Apeldoornse voetbal. Wij gaven de goals in de eerste helft weer veel te makkelijk weg. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we alles zouden geven. Dan kom je met een beetje geluk terug tot 2-3. Jammergenoeg valt die gelijkmaker dan niet. Hij viel telkens net niet goed”, baalde de doelpuntenmaker van weer een nederlaag.

Komend weekend in Putten wordt het erop of eronder voor WSV, beseft Kuhnen. “Het wordt nu nog spannend. We gaan er alles aan doen. We moeten de kansen afmaken die we krijgen. Ik wil mooi afsluiten bij WSV. Ik speel hier al best wel lang. Ik denk dat dit mijn twaalfde seizoen is. Ik ga terug naar Albatross. Daar ben ik ooit begonnen”, wil de oudgediende zijn club niet verlaten als degradant.

De Stentor dinsdag 21 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *