Opluchting bij WSV na ontsnapping aan doemscenario

By | 29 mei 2024

WSV hield zaterdagavond in de uitwedstrijd bij SDC Putten de schade beperkt. Door de 2-0 nederlaag ontsnapten de Apeldoorners aan rechtstreekse degradatie. Via de nacompetitie mogen zij nu het eersteklasseschap proberen veilig te stellen.

Aangezien Woezik en NSC Nijkerk maar punten bijeen bleven sprokkelen voelde het kwakkelende WSV voorafgaand aan de laatste speeldag de hete adem van de twee naaste achtervolgers steeds nadrukkelijker in de nek. Doordat Woezik bleef steken op een gelijkspel tegen het al gedegradeerde Voorwaarts en NSC in Dronten onderuitging bij ASVD, verzekerde de equipe van trainer Richard Karenbelt zich met hangen en wurgen van de herkansing om het klassebehoud.

De bezoekers doorstonden de aanvangsfase van de confrontatie in Putten zonder kleerscheuren. Met twee tegengoals gaf WSV de eigen winstkansen aansluitend in een mum van tijd uit handen. In de tweede helft was er sprake van 45 minuten lang eenrichtingverkeer op de Apeldoornse goal. De paal (tot twee keer toe) en keeper Largo Karrenbelt voorkwamen een grotere afstraffing. Bij nader inzien had zelfs een nederlaag met dubbele cijfers voor WSV nog volstaan om Woezik, dat nu als elfde eindigde, en het tot degradatie gedoemde NSC in de eindstand voor te blijven.

Kevin van Kooij reageerde opgelucht na de ontsnapping aan het doemscenario. “We wilden er alles aan doen om die nacompetitie te halen. Het was wel zonde hoe we het in twee of drie minuten weggaven. Het eerste kwartier hadden we de wedstrijd redelijk onder controle. In de rust hoorden we hoeveel het stond bij die andere wedstrijden. Daarna was het zaak om te zorgen dat we de bal wat meer in de ploeg hielden. Dat we voorin niet echt 100 procent kansen creëerden, is wel een puntje”, wees de centrale verdediger op een noodzakelijk verbeterpunt voorafgaand aan de tweestrijd met tweedeklasser DOS Kampen, die WSV zaterdag in de eerste ronde van de overlevingsstrijd op eigen veld ontvangt.

“Afgezien van de uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn hebben we geen enkele wedstrijd dik verloren. We worden nooit echt overhoop gespeeld. Wanneer je tegen een tweedeklasser speelt, zou je zeggen: die moet je winnen. Zo’n tegenstander zal misschien ook wel denken dat WSV er niet lekker inzit. Ik denk wel dat het een voordeel is dat we thuisspelen. Daar zijn we doorgaans een stuk sterker dan uit”, bijt Van Kooij zich vol vertrouwen vast in het competitietoetje.

SDC Putten verzekerde zich definitief van de tweede plaats in de eindrangschikking. Ondanks dat het slechts 2-0 werd… Door dit resultaat mogen de Puttenaren de eerste ronde van de nacompetitie om promotie overslaan. Na de wat mindere resultaten van de afgelopen weken noemde Kwadjo Boateng het een opsteker hoe zijn manschappen zich presenteerden in de afsluitende thuiswedstrijd van de reguliere competitie. “Ik ben ongelooflijk trots op het team. Ik ben heel blij met hoe we gespeeld hebben. We hebben alleen wat moeite om een wedstrijd in het slot te gooien”, wist de SDCP-trainer dat de eindstand slechts een bescheiden afspiegeling vormde van het Putter overwicht.

Omdat de tegenstander in de tweede ronde van de nacompetitie pas zondag na de directe confrontatie SV Valkenswaard en Sportclub Susteren bekend zou worden, had de coach direct na afloop van de zege op WSV enkel de zekerheid dat zijn ploeg een verre midweekse uitwedstrijd naar het zuiden van het land te wachten staat. Het was hem eerlijk gezegd om het even.

De optimistische Boateng denkt dat de Puttenaren klaar zijn voor de vierde divisie. “Wanneer we erin slagen om te promoveren, dan hebben we onze doelstelling bereikt. Zo niet, dan krijgen we nog een herkansing. Wij moeten hoe dan ook twee wedstrijden winnen om de vierde divisie te bereiken”, wijst de trainer erop dat zijn manschappen de promotiekansen geheel in eigen handen hebben.

De Stentor maandag 27 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *