Nog geen sprake van een Jan van Staa-effect

By | 12 december 2017

Van het Jan van Staa-effect was nog weinig te merken. Het was dinsdagavond aan de blunderende doelman van jong PSV te danken dat de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles in elk geval een puntje overhield aan zijn terugkeer op het oude nest.

De enige winnaars van de dag waren de vele vrijwilligers die vanaf ’s ochtends vroeg in de weer waren geweest om het veld van de Adelaarshorst sneeuwvrij te maken. Maar of ze nou werkelijk iemand een plezier deden met dat de vrijdag afgelaste wedstrijd Go Ahead Eagles tegen de beloften van PSV doorgang vond, dat is weer een ander verhaal. Slechts 4.318 toeschouwers trotseerden de kou.

Koud was het zeer zeker in Deventer. Een frisse wind waaide er desondanks niet door de Adelaarshorst. Van alle goede bedoelingen kwam bij het debuut van puinruimer Van Staa weinig terecht. Wonderen hoeven er van Go Ahead Eagles van Staa net zo min verwacht te worden als dat bij zijn ontslagen voorganger Vlemmings het geval was. Zolang lichtgewichten als Dzepar, Hettinga en Soumaoro een basisplaats krijgen toebedeeld, mogen de Deventenaren blij zijn met elk punt dat ze pakken.

Knullig uitverdedigen van de wederom als linksback opgestelde Dzepar stelde de Eindhovenaren in de 27e minuut in staat de leiding te nemen. Doneyll Malen strafte de fout af.

Dankzij PSV-keeper Yanick van Osch bleef Van Staa in elk geval niet met lege handen. Een ‘Bram Castrootje’ van het betere soort. Onhoudbaar leek het schot van Stefano Beltrame waaruit in de 67e minuut de gelijkmaker viel nou niet bepaald.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *