Verdediging Go Ahead Eagles gatenkaas

By | 16 december 2017

De trainerswisseling bij Go Ahead Eagles leidt vooralsnog niet tot betere resultaten. Drie dagen na het magere 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen jong PSV, was de equipe van Jan van Staa niet opgewassen tegen een andere Eindhovense opponent. FC Eindhoven behield vrijdagavond op eigen veld met 3-2 de overhand.

Het duel in het Jan Louwers stadion begon nog wel zo veelbelovend voor de bezoekers. Binnen drie minuten had Sam Hendriks zijn dertiende competitiegoal in het mandje liggen: 0-1. In plaats van door te drukken, gaven de Deventenaren hun voorsprong weer even makkelijk uit handen. Deventer geniet bekendheid om haar koek, de roodgele defensie voegde daar gatenkaas aan toe.

Wie de aanvallers van de tegenstander zóveel ruimte geeft als de verdedigers van Go Ahead Eagles vraagt om moeilijkheden én tegendoelpunten. Nog voor de rust had FC Eindhoven de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Kabungu (11.) en Jupiler League-topscorer Mart Lieder (39.) gaven de thuisploeg datgene waar zij gezien de vele kansen recht op hadden.

Na acht minuten in de tweede helft gaf Go Ahead Eagles een teken van leven en bracht Stefano Beltrame beide ploegen weer op gelijke hoogte. De vreugde aan Deventer kant was slechts van korte duur. Drie minuten na de 2-2 zette opnieuw Kabungu FC Eindhoven alweer op voorsprong. Het betrof de winnende goal.

In de slotminuten en de extra tijd kwam Go Ahead Eagles zelfs nog dicht bij een gelijkmaker die het niet verdiende. Sjoerd Overgoor trof het aluminium, Patrick Maneschijn van dichtbij de keeper en de bij een corner meegekomen Sonny Stevens kon de bal met het hoofd net niet voldoende kracht en richting meegeven om collega Ruud Swinkels te verschalken.