Wouter ter Maat van Fenerbahçe naar Ziraat Bankasi Ankara

By | 18 mei 2020

Wouter ter Maat houdt het voor gezien bij Fenerbahçe. De diagonaalspeler blijft echter wel actief in de Turkse competitie. De op 7 mei 29 jaar geworden Rijssenaar verhuist van Istanbul naar de hoofdstad Ankara. Ziraat Bankasi wordt Ter Maats nieuwe werkgever.

De Oranje-international kende twee succesvolle seizoenen in dienst van ‘Fener’. In zijn debuutjaar pakte hij met de grootmacht uit Istanbul meteen de double: kampioen en bekerwinnaar. Dit jaar beëindigde Ter Maat met het oppermachtige Fenerbahçe het reguliere seizoen in de AXA Sigorta Efeler Ligi andermaal als eerste, met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Het voortijdige einde van het Turkse volleybalseizoen door de coronaepidemie voorkwam dat Ter Maat c.s. hun titels konden verdedigen.

Ter Maat heeft het naar zijn zin in Turkije. “Ik heb voor één seizoen bij Ziraat getekend, zoals ik elk seizoen heb gedaan. Er waren ook wel andere opties, bijvoorbeeld in Italië en laag geklasseerde teams in Polen, maar Ziraat gaf me het beste gevoel. Ik ken de Turkse competitie. Die bevalt me perfect. Altijd leuke wedstrijden en teams die aan elkaar gewaagd zijn. Dat Ziraat vijfde stond, kwam door de slechte start. Na de komst van twee nieuwe spelers zijn ze omhoog geklommen. De play-offs waren nog niet begonnen. Dus wie weet, wat ze nog hadden kunnen doen.”

Op zijn Fenerbahçe-periode kijkt hij met een goed gevoel terug. “Bij Fenerbahçe reageerde iedereen heel sportief en goed. Iedereen wenst me succes bij mijn nieuwe uitdaging. Ze vinden het jammer dat ik wegga. Ze vonden dat ik een goede persoonlijkheid had en nooit opgaf. Die twee seizoenen bij Fenerbahçe waren super. Hoogtepunten waren natuurlijk het winnen van de beker en de landstitel vorig seizoen. Dieptepunt was de moeizame start. Met de kerst stonden we nog tiende. Daarna ging het in één streep omhoog.”

In vertrouwde omgeving houdt Ter Maat zich momenteel fit. “Ik zit lekker bij mijn lieve vriendin in Nederland. Ik houd mezelf fit door oefeningen te doen, hard te lopen en te mountainbiken. Wanneer we starten daar, weet ik nog niet. Dat ligt ook aan het Nederlands team natuurlijk.”

Volleybalkrant.nl maandag 18 mei 2020

Foto tvf.org.tr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *